Geclassificeerde B&B

Verhalen van een Mystery Guest – Ga toch fietsen!

Grenzend aan het bos, gesitueerd langs de rivier of midden in de groene weilanden; veel tulpen-B&B’s die ik heb bezocht zijn idyllisch gelegen. Deze locaties vragen erom om ontdekt te worden per fiets!

Lees ook: Verhalen van een mystery guest – De eerste keer

fietsen

Bed & Breakfast Groen is een rietgedekte villa met twee ruime gastenkamers en een romantische cottage garden.

Kuststreek – Bed & Breakfast Groen
Als je graag richting de kust fietst, dan is B&B Groen in Aerdenhout een fijne plek voor een romantische break. Wat ik extra fijn vind aan deze tulpen-B&B is de leenservice van de fietsen. Op die manier hoef je niet persé je eigen fiets mee te nemen, maar kun je wel een tochtje maken richting Zandvoort en de duinen.

tulpenclassificatie

Bij Veluwe Cottage heb je de complete beschikking over je ‘eigen’ huisje op de Veluwe én twee sportieve fietsen.

Hoge Veluwe – Veluwe Cottage
Van de koninklijke edelherten tot eindeloze heidevelden… De Veluwe heeft iets magisch en dat kun je goed ervaren vanuit Veluwe Cottage. Ik raad je aan om een mooie fietsroute uit te stippelen door de natuur richting het Kröller-Müller Museum en Paleis het Loo. Ook leuk: neerstrijken op het terras van Landgoed Staverden.

nederlandse bed and breakfast classificatie

Combineer je fietstocht door Rivierenland met een overnachting bij B&B Lots4U, inclusief uitzicht op de dijk.

Rivierenland – Lots4U
Ontdek het Gelderse Rivierenland en blijf slapen bij Bed and Breakfast Lots4U. Op deze idyllische locatie aan de Lekdijk kun je na een lange fietstocht even bijkomen op het zonnige terras. Overnachten kan in één van de drie knusse gastenkamers, waarna je de volgende morgen een heerlijk vers ontbijt kunt verwachten.

Fietsroute Dwingelderveld

Nabij het Dwingelderveld vind je B&B Lhee: een schitterende boerderij met wellness-faciliteiten.

Dwingelderveld – B&B Lhee
Nationaal Park Dwingelderveld kent enkele prachtige fietsroutes die je onder meer leiden langs de monumentale Radiotelescoop in Dwingeloo, Theehuys Anserdennen en de vogelkijkhut aan de Davidsplassen. Slecht weer? Maak er dan een wellness-dagje van bij B&B Lhee, compleet met privésauna en een overdekt zwembad!

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie

Na een uitgebreid ontbijt bij B&B Het Dijkhuis heb je weer genoeg energie voor een fietstocht door de Kempen!

Brabantse Kempen – Het Dijkhuis
De Brabantse Kempen is een prachtige streek om te verkennen per fiets: kronkelende bospaden voeren je langs stille vennetjes en bourgondische dorpjes. Plan ook een overnachting bij Bed & Breakfast Het Dijkhuis in Eersel en geniet met volle teugen van de Brabantse gastvrijheid.

B&B’s en fietsen: een perfecte combinatie
Het is misschien een cliché, maar met de fiets kom je op de meest bijzondere plaatsen. Zie je het niet zitten om je eigen fiets mee te nemen? Dan kun je bij veel geclassificeerde B&B’s terecht om een fiets te huren, inclusief goede tips voor een originele fietsroute. En met het comfort van de tulpen-B&B’s daarbij opgeteld, heb je de gouden formule voor een onvergetelijke vakantie in eigen land!

 

Over de auteur

Mystery Guest

Mystery Guest

De Mystery Guest van Stichting Bed & Breakfast Nederland bezoekt en controleert B&B's die deelnemen aan de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Als geen ander weet zij te vertellen waarom B&B's met een Kwaliteitskeurmerk zo uniek zijn... Welke tulpen-B&B's zijn haar bijgebleven? Wat zijn haar tips? Ze deelt haar ervaringen graag met je op deze blog!

Laat een reactie achter