Inspirerende Bestemmingen

5 Redenen om in Nederland op Vakantie te gaan

Bedanbreakfast.nl; 5 Redenen om in Nederland op Vakantie te gaan

Hoewel veel mensen uitkijken naar een reis in het buitenland, wordt dat waarschijnlijk lastig vanwege het coronavirus. Kies daarom voor een leuke en verantwoorde vakantie dichtbij huis! Hierbij vijf redenen om in Nederland op vakantie te gaan.

1. Zekerheid

Wanneer gaan de grenzen open? Is er straks wel weer vliegverkeer mogelijk? Wat als de situatie verandert tijdens mijn reis? Niemand wil zich bezig houden met dit soort vragen tijdens de zomervakantie. Door in Nederland op vakantie gaan, valt er een hele last van je schouders. Bovendien is iedereen hier bekend met de basisregels van het RIVM. Zo kun je eenvoudig rekening met elkaar houden en bij eventuele veranderingen ben je zó weer thuis.

2. Prachtige Bestemmingen

Wie in Nederland op vakantie gaat, kan zich laten verrassen door de prachtige bestemmingen die ons land rijk is. Zoek de rust en ruimte op in Drenthe, ga op wandelvakantie door het Limburgse Heuvelland of maak kennis met de Twentse gastvrijheid. Of wat denk je van oer-Hollandse bestemmingen als de Zaanse Schans en Giethoorn? Doordat er bijna geen buitenlandse toeristen zijn, is dit je kans om hier in alle rust te verblijven bij kleinschalige B&B’s.

3. Zorg voor elkaar én voor jezelf

De coronacrisis heeft de economie hard geraakt, dus dat is een extra goede reden om in Nederland op vakantie te gaan. Tijdens je verblijf bij een B&B steun je niet alleen de B&B-houder, maar ook andere ondernemers met hun restaurant, museum of winkel. Zo geniet je van je vrije tijd én draag je tegelijkertijd bij aan het herstel van de economie. Ook met de richtlijnen voor de anderhalve-meter-samenleving, maken we er samen een mooie zomer van.

4. Volop unieke B&B’s

Als je de drukte wilt vermijden en op zoek bent naar rust en ruimte, dan ben je bij veel B&B’s aan het juiste adres. Ga daarom in Nederland op vakantie bij deze kleinschalige accommodaties. De keuze is groot: van B&B’s op de boerderij, tot monumentale pareltjes in de stad. Bovendien kun je ook kiezen voor een Contactvrij Verblijf, waar het contact wordt beperkt, maar de gastvrijheid blijft. Laat je verrassen door het aanbod en reserveer snel je verblijf!

5. Extra vakantietijd

Ga je in Nederland op vakantie? Dan heb je meer vakantietijd, aangezien je niet ver hoeft te reizen. Extra fijn voor als de kinderen meegaan! Binnen een mum van tijd ben je bij de leukste B&B’s die geschikt zijn voor kinderen. Terwijl zij zich vermaken in de speeltuin of bij de boerderijdieren, kun je zelf eindelijk dat ene boek uitlezen. Gaat de hond mee op vakantie? Kies dan voor een diervriendelijke accommodatie, waar honden na overleg welkom zijn.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Avatar

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

2 Reacties

 • Goedenmorgen B&B,

  Wij zouden graag in een van U mooie B&B, willen verblijven, graag het dijkhuisje aan de linge (leerdam.
  Onze vraag mogen onze chihuahua s mee ze zijn heel lief en zijn het gewend om in de B&B te verblijven wij doen dit vaker
  Vriendelijke groeten Familie kiekens, (wij horen het graag van U

  • Beste familie Kiekens,

   Leuk dat jullie reageren! We zien dat er bij B&B de Linge helaas geen huisdieren zijn toegestaan. Via de volgende link, vinden jullie andere B&B’s waar huisdieren (na overleg met de eigenaar) wel zijn toegestaan: https://bit.ly/3fYV0aZ

   Hopelijk zit er iets leuks voor jullie tussen!

Laat een reactie achter