Televisie

Aflevering 2 Bed & Breakfast: dit zijn de deelnemers

B&B Huys van Leyden

Barokke luxe in een van de kamers van B&B Huys van Leyden in Leiden.

We kunnen vanavond weer genieten van een nieuwe aflevering van ‘Bed & Breakfast’ op Omroep MAX. Het wordt een tv-uurtje vol variatie: van barokke luxe tot ‘back to basic‘ Ben je ook zo benieuwd naar wat de eigenaren ditmaal van elkaars B&B’s vinden? Wij stellen de deelnemers van aflevering 2 graag aan je voor.

Bed and Breakfast Huys van Leyden

De eetkamer van Huys van Leyden, waar je kunt ontbijten, high tea’en en dineren.

Huys van Leyden in Leiden
In aflevering 2 overnachten de B&B-eigenaren in B&B Huys van Leyden in het centrum van Leiden. Hier hebben Lorenzo en Gaston sinds twee jaar hun B&B in een rijksmonument uit 1611 aan een van de mooiste grachten van Leiden.

Jacuzzi Huys van Leyden

Jacuzzi in Huys van Leyden.

Zij nemen hun collega-B&B-eigenaren mee op een bijzondere rondleiding door het centrum met als thema Goeie Mie, een seriemoordenaar die in de vorige eeuw in Leiden mensen vergiftigde. Huys van Leyden is een werkelijk schitterend bed & breakfast met vier luxe kamers, een loft en een appartement. Je kunt er high tea’en, dineren en gebruikmaken van de sauna en jacuzzi.  ‘s Ochtends trakteren Lorenzo en Gaston hun gasten op een uitgebreid ontbijt in de barokke stijlzaak. “Persoonlijke aandacht, comfort en stijl staan bij ons centraal. Checkt u bij ons in?” Graag!

Bed & Breakfast 't Gulle Huis in Budel

Opvallend in de inrichting van B&B ‘t Gulle Huis is het kleurgebruik: alles is blauw en turquoise.

B&B ‘t Gulle Huis in Budel
Bed & breakfast ‘t Gulle Huis in Budel, waar ze worden ontvangen door Selly der Kinderen en Dick Verkleij. ‘t Gulle Huis is een vrijstaand verblijf dat je als gast helemaal voor jezelf alleen hebt. Je kunt er heerlijk relaxen in de zitkamer bij de sfeerhaard. Of op je eigen terras, vanuit de B&B toegankelijk via openslaande deuren. “Onder de notenboom is het heerlijk ontbijten, borrelen of dineren”, zeggen de eigenaren. Dat klinkt uitnodigend! Selly en Dick nemen hun gasten mee naar een nabijgelegen heidegebied. Bedandbreakfast.nl sprak met Selly der Kinderen over haar ervaringen tijdens de opnamen.

Gastenverblijf

Het vrijstaande gastenverblijf van B&B ‘t Gulle Huis.

De Nieuwenhof: Slapen tussen de Schapen in Mill
De laatste logeerpartij is bij Peter van Lanen en Marianne van Heijningen in het Brabantse Mill. Hier gaan de gasten ‘back to basic’. Je slaapt er in een tent tussen de schapen of in één van de twee schaapskooien op palen. Gasten hebben er “niet alleen een geweldig uitzicht over de velden, maar ook over de schapen die onder je schaapskooi en bedstee door lopen”. Marianne is schaapsherder en dus kun je wel raden wat voor activiteit ze voor haar gasten in petto heeft.

De tweede aflevering van ‘Bed & Breakfast’ wordt op 7 februari 2014 om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1.

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

Laat een reactie achter