Geclassificeerde B&B

B&B Hamshorst wint award Beste Bed & Breakfast van Nederland 2012

Slaapkamer Hamshorst

Sfeervolle slaapkamer in Scandinavische sferen in B&B Hamshorst.

Bed & Breakfast Hamshorst in De Lutte in Overijssel is dinsdag 25 september uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2012. De winnaar behaalde dit jaar de meeste punten in het Nederlandse classificatiesysteem voor bed & breakfasts en scoorde daarnaast uitmuntende gastenreviews. 

Beste Bed & Breakfast van Nederland

Bed & Breakfast Hamshorst biedt luxe in een rustieke omgeving.

Bed & Breakfast Hamshorst is gevestigd in een energie- en CO2-neutraal houten gebouw, verscholen in het Twentse coulisselandschap. “De eigenaren koppelen luxe zoals een Finse buitensauna en een jacuzzi aan een uitstekende gastvrijheid. Gasten roemen de Scandinavische sfeer, het warme onthaal en het uitgebreide ontbijt. Niet voor niets scoort de Hamshorst in de reviews op www.bedandbreakfast.nl gemiddeld een 9,4″, zegt Hanny Hoedemaker, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland. Bekijk een filmpje van Bed & Breakfast Hamshorst >>

Tweede en derde plaats
B&B Hamshorst wint in de categorie van B&B’s met 5 tulpen: de hoogste kwaliteitscategorie van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Op de tweede plaats in deze categorie staat het luxueuze bed & breakfast Résidence La Vie en Rose in het Limburgse dorp Lottum, vorig jaar verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2011. Op de derde plaats is geëindigd het sfeervolle appartement B&B Buinerstee in het Drentse plaatsje Buinerveen.

Winnaars 1 t/m 4 tulpen
Ook in de kwaliteitscategorieën van 1 tot en met 4 tulpen zijn dinsdag de beste B&B’s van Nederland bekendgemaakt. Dit zijn de winnaars:

Categorie Naam B&B Plaats Provincie
5 tulpen 1. Hamshorst De Lutte Overijssel
2. Résidence La Vie en Rose Lottum Limburg
3. B&B Buinerstee Buinerveen Drenthe
4 tulpen 1. B&B De Paasloërhof Paasloo Overijssel
2. De Wroeter Epe Gelderland
3. Landhuis De Leijen Hensbroek Noord-Holland
3 tulpen 1. B&B Landleven Hellevoetsluis Zuid-Holland
2. Beijersland Gendt Gelderland
3. Amica Bed and Breakfast Zonnemaire Zeeland
2 tulpen 1. De Appelgaard Culemborg Gelderland
2. B&B Onder de Toren Enkhuizen Noord-Holland
3. Bed & Breakfast Mandersloot Maasbergen Utrecht
1 tulp 1. Allekes-inn Berlicum Noord-Brabant
2. Meursside Delft Zuid-Holland
3. Motorschip Elisabeth Leeuwarden Friesland

Mystery guests
De jaarlijkse verkiezing van het Beste Bed & Breakfast van Nederland is een initiatief van Stichting Bed & Breakfast Nederland, uitvoerder van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Deelnemende B&B’s worden bezocht door mystery guests en beoordeeld op aspecten zoals faciliteiten, veiligheid en hygiëne. De kwaliteit wordt weergegeven door middel van 1 tot en met 5 tulpen.

De B&B-accommodatie die de beste classificatiescore behaalt en daarnaast goede reviews heeft op Bedandbreakfast.nl, mag zich een jaar lang Beste Bed & Breakfast van Nederland noemen.

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Laat een reactie achter