Wellness B&B

B&B met Jacuzzi, Whirlpool óf Hot Tub: ontdek de verschillen

Bedandbreakfast.nl; B&B met Jacuzzi, Whirlpool óf Hot Tub: ontdek de verschillen

Wist je dat er een verschil bestaat tussen een B&B met jacuzzi, whirlpool en hot tub? Hoewel ze vaak worden gezien als één soort wellnessfaciliteit, gaat het eigenlijk om drie verschillende faciliteiten die je kunt aantreffen bij luxe B&B’s. Ontdek de verschillen!

Wellness B&B’s

Luxe accommodaties met wellnessfaciliteiten zijn geliefder dan ooit. Steeds meer B&B’s bieden dan ook de mogelijkheid om tijdens het verblijf te bubbelen en optimaal te ontspannen. Als je overweegt om een B&B met jacuzzi, whirlpool of hot tub te reserveren, dan is het handig om vooraf te weten wat voor soort wellness beleving je kunt verwachten. Tenslotte biedt een bubbelbad een andere beleving dan een houtgestookte hot tub.

Wat is een Jacuzzi?

Veel mensen denken dat een jacuzzi de overkoepelende term is voor bubbelbaden in verschillende soorten en maten. Toch is er maar één originele variant en dat is de Jacuzzi® van de Amerikaanse Jacuzzi Groep. Het bedrijf ontwikkelde een draagbare pomp, die in een badkuip een comfortabele stroom van water en lucht produceerde. Daarmee werd de basis gecreëerd voor hydrotherapie en de inmiddels welbekende bubbelbaden van Jacuzzi®.

Werking van een Hydromassagebad

In feite is jacuzzi dus de merknaam van een hydromassagebad, maar uiteraard zijn er meerdere bedrijven die soortgelijke bubbelbaden op de markt brengen. Over het algemeen zijn de meeste baden voorzien van meerdere inspuiters en massagejets, waardoor er lucht in het bad wordt gepompt. Doordat de lucht omhoog stijgt, ontstaan er in het water bubbels. Dat zorgt voor die fijne masserende werking die je bij een B&B met jacuzzi of bubbelbad kunt ervaren.

Wat is een Whirlpool?

Een whirlpool is de Britse term die gebruikt wordt voor de verschillende soorten hydromassagebaden die er zijn. De Britten noemen deze baden bewust geen ‘bubble bath’, vanwege de betekenis die daaraan kleeft. Wie in Groot-Brittannië vraagt naar een B&B met bubble bath, kan tijdens het verblijf rekenen op een bad vol badschuim in plaats van een B&B met jacuzzi of whirlpool. Om die verwarring te voorkomen wordt de term whirlpool ook in Nederland toegepast.

Wat is een Hot Tub?

De letterlijke vertaling van hot tub is een warme tobbe. In tegenstelling tot een B&B met jacuzzi of soortgelijk hydromassagebad, is het bij een hot tub vaak wel duidelijk wat je kunt verwachten. Vooral de ronde vorm van de hot tub en de plaatsing in de buitenlucht zijn kenmerkend. De tobbes zijn gemaakt van hout en/of kunststof en worden traditioneel warm gestookt via een houtkachel. Al bestaan er tegenwoordig ook elektrische varianten en modellen met bubbels.

B&B met Jacuzzi, Hot Tub of Whirlpool boeken

Als je dus een B&B met hydromassagebad of hot tub zoekt, dan is het aanbod groot én divers. Er zijn accommodaties die een echte Jacuzzi® aanbieden, maar je kunt ook B&B’s aantreffen die een whirlpool of hot tub aanbieden van een andere fabrikant. Wil je precies van tevoren weten waar je voor kiest? Check dan de foto’s van de betreffende B&B of informeer ernaar bij de B&B-eigenaar. Of laat je gewoon verrassen en geniet tijdens je verblijf van de ontspannende werking die de wellnessfaciliteiten bieden. Wanneer ga jij relaxen?

Deel dit artikel:

Over de auteur

Avatar

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter