Inspirerende Bestemmingen

B&B’s aan de mooiste LAW’s van Nederland

Bedandbreakfast.nl; B&B’s aan de mooiste LAW’s van Nederland

Nederland telt tal van bijzondere LAW’s, oftewel Lange-Afstand-Wandelpaden. Deze wandelroutes zijn minstens 100 kilometer lang en te volgen via de bekende wit-rode markering. Ontdek de mooiste routes met gastvrije B&B’s voor een actieve wandelvakantie!

Pieterpad

Het Pieterpad is voor velen het bekendste LAW van Nederland. De route is zo’n 500 kilometer lang en voert je van het Groningse Pieterburen tot de Sint-Pietersberg nabij Maastricht. Er zijn 26 etappes die gemiddeld tussen de 15 en 22 kilometer lang zijn. Onderweg doorkruis je onder meer de Sallandse Heuvelrug, de Achterhoek en het gevarieerde Limburgse landschap. Overnacht ‘s avonds bij verschillende B&B’s en ga daarna weer uitgerust op pad:

Maarten van Rossumpad

Volg de voetsporen van legeraanvoerder Maarten van Rossum, die in de 16e eeuw in dienst was van de Hertog van Gelre. Het pad start in Den Bosch en eindigt in Steenwijk, waarbij je onderweg tal van kastelen, burchten en jachtterreinen passeert. Plan je een wandelvakantie in de lente? Dan kun je extra genieten van de bloeiende boomgaarden in de Betuwe. Wandel daarna door naar de schitterende Veluwezoom, de Posbank en tot slot de Havelterberg.

Zuiderzeepad

Keer terug in de tijd en laat je betoveren door een verkenningstocht vol idyllische vissersdorpjes en historische Hanzesteden. Naast de mooie vergezichten over het water, kun je bij deze LAW dus ook een flinke dosis kunst en cultuur verwachten. Het Zuiderzeepad is een prachtige route langs de voormalige Zuiderzee en staat bij veel wandelaars bekend als het rondje IJsselmeer. Neem de tijd en overnacht bij B&B’s in de mooiste plaatsen:

Trekvogelpad

Een aaneenschakeling van vogelrijke natuurgebieden: niet voor niets draagt dit lange-afstand-wandelpad de naam Trekvogelpad. De route start aan de kust in Bergen aan Zee en eindigt in Usselo, een klein dorpje naast Enschede. De 14 etappes leiden je door afwisselende landschappen zoals duinen en veenweiden, maar ook door Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe en over de sprookjesachtige landgoederen van de Achterhoek.

Nederlands Kustpad deel 2

Het Nederlands Kustpad is een schitterende route, maar de totale lengte van 725 kilometer is niet voor iedereen weggelegd. In dat geval kan het tweede deel van deze wandelroute uitkomst bieden, waardoor je zeker bent van een mooie mix van zee, natuur en cultuur. Vanaf Hoek van Holland passeer je mooie duingebieden, buitenplaatsen en bollenvelden. Maar ook de boulevards van bruisende badplaatsen en de stadsparken van Den Haag passeren de revue.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Avatar

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

2 Reacties

Laat een reactie achter