Aan Zee

Bed en breakfast aan de Vlaamse kust: zonvakantie dichtbij

B&B Vlaamse Kust

Ideaal voor een zomervakantie dichtbij huis: genieten in een bed & breakfast aan de Vlaamse kust.

Wél het gevoel van een vakantie in het buitenland, níet de lange reis: ga eens een paar dagen naar een bed & breakfast aan de Vlaamse kust! Je hebt er alle ingrediënten voor een paar heerlijke dagen weg: leuke B&B’s, een gezellige boulevard met goede restaurants, chique boutiques, musea en een bruisend uitgaansleven. En fijne zandstranden natuurlijk. Op Bedandbreakfast.eu kun je er de leukste bed en breakfasts boeken, hier zijn alvast een paar tips.

B&B in Knokke-Heist

Het sfeervol ingerichte appartement Zoutezoute in Knokke-Heist.

Bed en breakfast in Knokke-Heist
Slechts twintig minuten bij Cadzand vandaan ligt Knokke-Heist. Deze mondaine stad staat bekend om haar exclusieve boetieks, trendy restaurants, galeries en natuurlijk het casino. Geniet er van een heerlijke dag aan het strand en flaneer ‘s avonds met de beau monde over de boulevard, vergeet je grote zonnebril niet!

Overnacht in Knokke-Heist bijvoorbeeld bij Bed en Breakfast Zoutezoute, een ruim appartement met een panoramisch uitzicht over de stranden van Knokke en de Noordzee. Of kies een van de vele andere leuke appartementen en gastenkamers in deze levendige kuststad.

Oostende bed & breakfast

In Oostende hangt nog de glamour van het kusttoerisme van begin twintigste eeuw.

B&B in Oostende
Oostende is een van de leukste kustplaatsen van België. Je kunt er het strandleven geweldig combineren met cultuur. Oostende bezit namelijk een van de mooiste kunstmusea van België, het Mu.ZEE. De collectie bevat veel schilderijen van James Ensor en Léon Spilliaert, die het Oostendse leven aan het begin van de twintigste eeuw prachtig in beeld brachten. Oostende heeft ook een groot openbaar zwembad, fijn als je liever niet in zee zwemt.

B&B Oostende

B&B Prefectenhuis in Oostende.

Overnachten ‘op stand’ doe je in Oostende bijvoorbeeld in B&B Prefectenhuis, een monumentaal herenhuis met twee elegante gastenkamers, op vijf minuten lopen van het zandstrand. Er zijn ook vele leuke appartementen, vaak op slechts een steenworp afstand van het strand. Zoals Bed en Breakfast Penthouse Oostende, waar je beschikt over een royaal dakterras, en appartement Infinity I met uitzicht op renbaan Wellington en de golfbaan.

Bed & Breakfast in Blankenberge
Houd je van drukte, gezelligheid en feesten, dan is kustplaats Blankenberge the place to be voor jou. Het is dé uitgaansplaats van de Vlaamse kust, met vele cafés, pubs en discotheken. In de zomer is er van alles te beleven, zoals zomerconcerten, avondmarkten, kinderanimatie, straattheater en muzikaal vuurwerk. Een populaire attractie is Sea Life Blankenberge. Hier maak je kennis met de mysterieuze onderwaterwereld, nagebootst in meer dan vijftig aquaria.

Bed & breakfast in Blankenberge

Blankenberge is een aanrader voor het hele gezin dankzij de mix van strand en leuke attracties.

Ook in Blankenberge is geen gebrek aan aantrekkelijke B&B-accommodaties om te verblijven. Bij Bed and Breakfast Werner Aerts Private House overnacht je in een luxe appartement met sauna, op slechts 250 meter van het strand. Houd je van de gezelligheid van de stad, kies dan bijvoorbeeld voor B&B Villa Appollo. “Prachtig gebouw, dichtbij strand en winkeltjes, fantastisch ontbijt”, aldus de enthousiaste reviews van gasten.

Bed and Breakfast Blankenberge

Bed en Breakfast Werner Aerts Private House in Oostende is een appartement met design meubilair.

Korting met de Kustpas
Tip: met de Kustpas krijg je in totaal meer dan € 200,- korting op 32 dagattracties aan de Vlaamse Kust. Het aanbod is geldig bij musea, themaparken, cultuur- en erfgoedsites, boottochten, natuurcentra, events en sport en ontspanningssites. De Kustpas is te downloaden via www.kustpas.be.

Boek nu je bed & breakfast aan de Vlaamse Kust
De Vlaamse kust heeft zoveel meer te bieden dan strand alleen! Houd je van rust en natuur, ontdek dan de duingebieden van De Panne en Bredene. Bewonder de villa’s van De Haan en bezoek het Paul Delvauxmuseum in Koksijde of het Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke. Ook leuk: een havenrondvaart vanuit Nieuwpoort of Zeebrugge. Bovendien ben je vanuit de Vlaamse Kust zo in de historische stad Brugge; de ideale bestemming dus voor een afwisselende zomervakantie. Bekijk bed & breakfasts aan de Vlaamse Kust >>

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

Laat een reactie achter