Nieuws

B&B-plannen voor geboortehuis van Johannes Vermeer

Het geboortehuis van de beroemde schilder Johannes Vermeer in Delft wordt omgetoverd tot bed & breakfast. Het pand gaat er precies zo uitzien als de voormalige woning en herberg van de vader van Vermeer, waarbij zelfs de oude naam in ere wordt hersteld: De Vliegende Vos.

Tot zijn tiende groeide Johannes Vermeer op in het pand aan de Voldersgracht in Delft, waar zijn vader op de begane grond De Vliegende Vos runde. “Bezoekers, handelaren, wie ook maar een slaapplaats nodig had die kon hier drinken eten en slapen en dat gaan wij gewoon terugbrengen, net als toen”, vertelt projectontwikkelaar Christiaan Baljé tegen Omroep West.

johannes vermeer

Christiaan Baljé gaat een B&B runnen in het geboortehuis van Johannes Vermeer. Foto: Omroep West.

Tandartspraktijk
Tot voor kort was het pand in gebruik als tandartspraktijk, maar daar is weinig meer van te zien. Enkel de authentieke onderdelen van het gebouw zijn bewaard zijn gebleven, de rest is gestript. “Wij gaan hier terug in de tijd naar 1670 ongeveer, als je hier straks binnenstapt dan stap je 17e eeuw binnen, maar dan ook helemaal”, aldus de projectontwikkelaar.

17e-eeuws tintje
Bang voor een gebrek aan comfort hoeven gasten niet te zijn, want uiteraard komen er badkamers en sanitaire voorzieningen in de B&B. Wat je als toekomstige gast wel mag verwachten? Antiek meubilair en eten met een 17e-eeuws tintje, zoals stoofvlees, stampotten, kaas en brood.

Baljé zelf gaat op de eerste etage wonen, terwijl de begane grond wordt ingericht als herberg en museum. Op zolder komen twee gastenkamers voor toeristen, die ongeveer tussen de € 150,- en € 200,- per nacht kosten. De opening staat gepland voor de zomer van 2017.

bed en breakfast

In Delft vind je volop historische monumenten, grachten en leuke winkels.

Historisch overnachten
Delft kent een rijke geschiedenis, wat duidelijk terug is te zien in de historische binnenstad. Hier bevinden zich tal van rijksmonumenten zoals de Oude Kerk, het Gemeenlandshuis van Delfland en het Prinsenhof. Met de reeds gevestigde B&B’s en de terugkomst van De Vliegende Vos, is de ‘Prinsenstad’ uiteraard dé perfecte bestemming voor een historisch verantwoord weekendje weg. Bekijk het aanbod van B&B’s in Delft >>

Volg deze blog©Bedandbreakfast.nl

Over de auteur

Avatar

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter