Inspirerende Bestemmingen

Bed & breakfast tips voor een bruisende citytrip

Het is de ideale tijd voor een citytrip in combinatie met een bed en breakfast. Samen een stadswandeling maken en neerstrijken in een park uit de wind. Heerlijk, zo met de zon op je gezicht. En je hoeft er niet eens ver voor te reizen. Nederland barst van de interessante steden die perfect zijn voor een weekendje cultuursnuiven, winkelen en uitgaan. Boek een B&B in het centrum van de stad en maak er een fijne minivakantie van!

B&B in Amsterdam

Amsterdam heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke citytrip vol afwisseling.

Tips voor een dagje Amsterdam
In Amsterdam kun je heerlijk rondslenteren. Wandel door De Pijp en ontdek unieke boetiekjes in de Negen Straatjes van de Jordaan. Bij mooi weer kun je de zon zien ondergaan boven het IJ. En dan ’s avonds borrelen bij je B&B in het centrum: klinkt dat niet ontspannen? Bekijk sfeervolle B&B’s in het centrum van Amsterdam. Bijvoorbeeld in de Jordaan, in De Pijp of in de buurt van de Wallen. Of boek een B&B in Oud West, bij de Nieuwmarkt of in de Vondelbuurt.

Bed and breakfast in Maastricht

De populaire Limburgse stad Maastricht is in oktober extra bourgondisch.

Culinair seizoen in Maastricht
Bourgondiërs opgelet: in oktober is het La Saison Culinaire in Maastricht. In de hele stad zijn er deze maand proeverijen, workshops en rondleidingen. Ook kun je een wijnroute volgen. Reden om jezelf te trakteren op een verrukkelijk uitstapje! Boek een bed & breakfast in het centrum van de stad en geniet extra lang. Bekijk B&B’s in Maastricht of in de omgeving van de stad, bijvoorbeeld in Bemelen, Gronsveld, Meerssen of in Valkenburg.

bed_breakfast_familie

Ruim 1.500 B&B’s op Bedandbreakfast.nl geven specifiek aan dat kinderen welkom zijn.

Bed en breakfast voor het hele gezin
In de herfstvakantie worden in Nederland veel leuke evenementen georganiseerd voor kinderen. Bezoek met het hele gezin het Sprookjesfestival in Arnhem of Festival de Betovering in Den Haag. Voor de wat oudere kids is er in Amsterdam het Cinekid festival. En heb je er al eens aan gedacht om samen in een bed & breakfast te overnachten? Bekijk op Bedandbreakfast.nl alle B&B’s die geschikt zijn voor kinderen.

Dutch Design Week Eindhoven

Eindhoven is in oktober en november the place to be voor kunst- en designliefhebbers.

Design- en lichtfestival in Eindhoven
In Eindhoven vindt van 17 tot 25 oktober de Dutch Design Week plaats. Dit evenement draait helemaal om nieuw en gevestigd designtalent uit Nederland. Eén dag is niet genoeg om alle interessante locaties te bezoeken, een goede reden om te blijven overnachten in een bed en breakfast in Eindhoven.

In november is er in Eindhoven trouwens nog een populair evenement: ‘Glow’. Een week lang zijn in de binnenstad lichtkunstwerken opgesteld. Volg ’s avonds de wandelroute en verbaas je over de lichtsculpturen en projecties op gebouwen. Overnachten kan in een comfortabele B&B in Eindhoven. Of kijk eens naar de charmante, meer landelijk gelegen B&B’s in de omliggende plaatsen, zoals Veldhoven, Best, Nuenen, Heeze of Waalre.

bruisende citytrip

Verblijf in een B&B vlakbij een van de prachtige natuurgebieden die Nederland rijk is.

Bed & breakfast vlakbij natuurpark
Combineer jouw stedentrip in Nederland met een actieve dag in de natuur. Lekker fietsen door de bossen die op het moment schitterend verkleuren. Ontdek de pracht van de waterrijke Weerribben-Wieden, de Biesbosch en de Oostvaardersplassen. Of trek je wandelschoenen aan en verken populaire natuurgebieden zoals Utrechtse en Sallandse Heuvelrug en natuurlijk de Hoge Veluwe. Nederland is zo mooi!

Over de auteur

Avatar

Janneke

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op deze blog.

Laat een reactie achter