Inspirerende Bestemmingen

Bed & breakfasts in Den Bosch, meest gastvrije stad van Nederland

B&B's in 's Hertogenbosch

De historische binnenstad van Den Bosch wordt gedomineerd door de Sint-Janskathedraal.

Den Bossch is in oktober 2013 voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot Meest Gastvrije Stad. De Brabantse hoofdstad wordt door bezoekers het hoogst gewaardeerd als het gaat om vriendelijkheid, veiligheid, architectuur, horeca en bereikbaarheid. Een goede gelegenheid voor een uitstapje naar ‘s-Hertogenbosch! We laten je alvast een paar mooie bed & breakfasts in Den Bosch zien.

Binnendieze Den Bosch

De Binnendieze van ‘s-Hertogenbosch kronkelt schilderachtig door en onder de stad.

Historisch Den Bosch
Het geborgen karakter van Den Bosch, met vele sfeervolle winkels en bourgondische restaurants, staat garant voor een gezellig uitstapje. Begin je dag met een wandeling door de historische binnenstad, gedomineerd door de imponerende Sint-Janskathedraal. Er zijn in Den Bosch meer dan vijfhonderd monumenten te bewonderen. Rode draad vormt de Binnendieze Den Bosch, een stroom door en onder de stad.

Bed and breakfast Den Bosch

Bij B&B De Uilenburg verblijf je in een heerlijke kamer met uitzicht op de binnenstadstuinen.

Vlakbij een opstapplaats voor een rondvaart over de Binnendieze vind je bed & breakfast De Uilenburg, rustig gelegen in het autovrije en schilderachtige Uilenburgstraatje. De comfortabele gastenkamer biedt uitzicht op de fraaie binnenstadstuinen.

Kunst en cultuur in Den Bosch
In het hart van de stad vind je het Het Noordbrabants Museum, waar je schilderijen kunt bezichtigen van grootheden als Vincent van Gogh, Breughel en Jan Sluijters. In de voormalige Sint Jacobskerk is het Jheronimus Bosch Art Center ondergebracht. Hier worden werk en leven van de schilder op een aansprekende manier gepresenteerd. Een aanrader is verder het Stedelijk Museum met een collectie moderne kunst en design.

Bed & Breakfast Den Bosch

Bed & breakfast In de Witte Laars, een modern appartement mét grandeur.

Wil je de musea van Den Bosch rustig kunnen bekijken en meerdere dagen vertoeven in Den Bosch, dan is Bed & Breakfast in de Witte Laars een uitkomst. Je hebt er de beschikking over een huiskamer met keukentje, een terras en eigen badkamer. Een toefje grandeur, marmeren schouw en openslaande deuren naar het tuinterras maken deze heerlijke bed & breakfast compleet.

Winkelen in ‘s-Hertogenbosch
Den Bosch is een walhalla voor winkelliefhebbers. In de binnenstad vind je de leukste winkeltjes met een origineel aanbod op het gebied van mode, kunst, cultuur, antiek, wonen en snuisterijen. Kortom winkels waar je graag een zijstraatje voor inslaat. Een mooie accommodatie in het hartje van de binnenstad is B&B ‘Onder de Pannen‘. Deze studio is gevestigd in een zeventiende-eeuws pand op een steenworp afstand van de Sint-Janskathedraal, in het autovrije straatje In den Boerenmouw.

's Hertogenbosch bed & breakfast

B&B ‘Onder de Pannen’ is een studio in een 17e-eeuws pand vlakbij de Sint-Janskathedraal.

Eten en drinken in Den Bosch
Den Bosch staat bekend om de heerlijke Bossche Bol met schandalig veel chocolade en slagroom. Maar ‘s avonds komt bourgondisch Den Bosch pas echt tot leven als de vele restaurants hun deuren openen. Geniet van verschillende sferen en ga lekker eten en drinken in de vele restaurants en eetcafés die de binnenstad rijk is.

Bed & breakfast Den Bosch

Bourgondisch begin van de dag bij bed & breakfast Bossche Suites.

Bij bed & breakfast Bossche Suites, vlakbij de Markt, kun je kiezen tussen een verwenontbijt of een luxe champagneontbijt (niet bij de kamerprijs inbegrepen). Dineren kan in het restaurant op de begane grond.

Bed & breakfast in ‘s Hertogenbosch
In Den Bosch kun je verblijven in meer dan twintig sfeervolle bed & breakfasts. Verblijf letterlijk in de schaduw van de Sint-Janskathedraal, slaap in een historisch pand uit de vijftiende eeuw of kies voor een modern appartement met panoramisch dakterras. Er is volop variatie in het aanbod van B&B’s in ‘s Hertogenbosch. Reserveer rechtstreeks bij de B&B-eigenaar en betaal geen reserveringskosten! Bekijk bed en breakfasts in ‘s Hertogenbosch >>

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

Laat een reactie achter