Inspirerende Bestemmingen

Bed en breakfast op de Veluwe: laat je verrassen door veelzijdigheid

Heide

Vanuit een Veluwse B&B ontdek je de prachtige omgeving én nog veel meer van deze landstreek.

Een bed en breakfast op de Veluwe staat garant voor fiets- en wandelplezier door groene bossen en over weidse heidevelden. Maar wie denkt dat Nationaal Park de Hoge Veluwe het enige hoogtepunt van deze landstreek is, komt bedrogen uit. Bedandbreakfast.nl zet een aantal leuke B&B-bestemmingen op de Veluwe in de spotlights.

Veluwe

Ook dit is de Veluwe: karakteristieke gebouwen bekijken en lekker shoppen in bijvoorbeeld Arnhem.

Bed en breakfast op de Veluwe inclusief citytrip
Verwacht geen metropolen zoals Londen of Madrid, maar de Veluwe heeft een aantal prachtige karakteristieke steden die je beslist gezien moet hebben. Boek bijvoorbeeld een B&B nabij Harderwijk voor een gezellig weekendje weg. Deze oude Hanzestad beschikt over vele monumenten en pittoreske oude straatjes. Loop vanaf de jachthaven richting de boulevard en wandel onder de markante Vischpoort door. Binnen enkele meters sta je midden in het stadshart met tal van winkels, terrassen, bars en restaurantjes. En wat denk je van Apeldoorn? Waan jezelf van Koninklijke afkomst in de schitterende tuinen van Paleis het Loo. Of struin in de winkelstraat langs boetiekjes op zoek naar dat ene leuke item! Ook leuk: een bed and breakfast in Arnhem of Wageningen.

Apeldoorn

Leuk! Damherten in de schitterende tuin van B&B Veluwe Cottage.

Rust, ruimte en natuur
Het is waar; de Veluwe leent zich bij uitstek voor fiets- en wandeltochten. Een bezoek aan Nationaal Park de Hoge Veluwe is daarbij onontkoombaar. Neem je verrekijker en mee en spot hier onder meer moeflons, edelherten en wilde zwijnen. Je activiteiten in de natuur wissel je natuurlijk af met cultuur in het Kröller-Müller Museum. Maar ook het Museonder en het Jachthuis Sint Herbertus zijn zeker de moeite waard, deze musea bevinden zich eveneens op het park. Na een lange dag is het goed toeven in een B&B nabij Nationaal Park de Hoge Veluwe. Een aanrader is B&B Veluwe Cottage. Deze accommodatie doet haar naam eer aan; je zit hier midden in het groen en in de tuin lopen zelfs een aantal damherten rond. Na een lekker nachtje slapen wacht je een uitgebreid Veluws ontbijt, heerlijk!

Veluwe

Vanuit B&B Poldergoed ben je zó bij de wellnessresort De Veluwse Bron en andere trekpleisters op de Veluwe.

Bed & breakfast nabij Veluwse trekpleisters
Een dagje Dolfinarium, Apenheul of Burgers’ Zoo vliegt zo voorbij. En wat te denken van een bezoek aan wellnessresorts zoals de Zwaluwhoeve in Hierden of De Veluwse Bron in Putten? Niemand zit te wachten op een lange terugreis als je moe of juist nét ontspannen bent. Reserveer gewoon een bed and breakfast in de buurt, ideaal om de volgende dag bijvoorbeeld Landgoed Schovenhorst te verkennen. Zo zit je bij B&B Bij de Buren op steenworp afstand van de Zwaluwhoeve en is Bed and Breafast Panorama makkelijk te bereiken vanaf Burgers’ Zoo.

Dierentuin

Bed and Breakfast Panorama is een ideale uitvalsbasis in Arnhem.

Boek een bed en breakfast op de Veluwe
Zoals je kunt zien staat de Veluwe bol van leuke uitjes, overnacht daarom eens in een Veluwse B&B en ontdek nóg meer van deze veelzijdige landstreek. Veel B&B-eigenaren geven je graag meer informatie over de omgeving en hebben leuke tips. Reserveer via Bedandbreakfast.nl jouw ideale B&B op de Veluwe en ga snel een heerlijke tijd tegemoet. Je boekt direct bij de B&B-eigenaar en zonder reserveringskosten. Bekijk alle B&B’s op de Veluwe>>

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter