Geclassificeerde B&B

Bekendmaking nominaties ‘Beste B&B van Nederland 2018’

Beste Bed and Breakfast van Nederland

De nominaties voor ‘De Beste B&B van Nederland 2018’ zijn bekend! Vijftien geclassificeerde B&B’s in vijf categorieën gaan een spannende periode tegemoet. Op woensdag 20 juni wordt bekend gemaakt welke Bed and Breakfast de eretitel in ontvangst mag nemen.

Buitengoed Op De Knolle – Fochteloo

De eerste nominatie in de hoogste kwaliteitscategorie gaat naar Buitengoed Op De Knolle. Deze Bed and Breakfast ligt op een idyllische locatie nabij het Fochteloërveen en het Drents-Friese Wold. Er zijn twee ruime suites die voorzien zijn van een romantisch slaapvertrek op de vide en een complete keuken op de begane grond. Daarnaast hebben beide luxe suites een privéterras en jacuzzi.

La Marquise – Budel

Vijf designsuites met ieder een eigen thema, het uitgebreide ontbijt wordt in stijl geserveerd en er is een zwemvijver met privéstrand aanwezig… Gasten zijn hier verzekerd van een verblijf vol luxe, weelde én Brabantse gastvrijheid. Voor het tweede jaar op rij is La Marquise één van de kanshebbers voor de titel ‘Beste B&B van Nederland’.

Villa Nieuwland – Den Oever

De derde nominatie in de 5-tulpencategorie is voor Villa Nieuwland, waar gasten overnachten in een monumentaal pand aan de Waddenzee. De B&B is voorzien van drie sfeervolle gastenkamers met onder meer een pantry en extra lange boxspring bedden. Mede dankzij de luxe faciliteiten en de enthousiaste reviews maakt ook deze Bed and Breakfast dit jaar nogmaals kans op de eerste plaats.

Totaaloverzicht Genomineerde B&B’s

Voor de verkiezing van ‘De Beste B&B van Nederland 2018’ zijn in totaal vijftien geclassificeerde B&B’s genomineerd. Alle B&B’s zijn bezocht en gecontroleerd door een Mystery Guest van Stichting Bed & Breakfast Nederland. Daarnaast wordt er gekeken naar de reviewscore op Bedandbreakfast.nl, zo ontstaat een totaalbeeld van de service en gastvrijheid van de B&B’s. Dit zijn alle genomineerde B&B’s:

Nominaties categorie 5 Tulpen
 • Buitengoed Op De Knolle – Fochteloo (FR)
 • La Marquise – Budel (NB)
 • Villa Nieuwland – Den Oever (NH)
Nominaties categorie 4 Tulpen
Nominaties categorie 3 Tulpen
 • De Kruidenverwennerij – Roermond (LB)
 • B&B Groenland – Waarland (NH)
 • Den Soeten Inval – Delden (OV)
Nominaties categorie 2 Tulpen
 • Flora’s op Boerskotten – De Lutte (OV)
 • Hotel California – Wichmond (GD)
 • ‘In de Lavinde’ – Millingen (GD)
Nominaties categorie 1 Tulp

Uitslag ‘Beste B&B van Nederland 2018’

Op woensdag 20 juni maakt Stichting Bed & Breakfast Nederland de uitslag bekend van ‘De Beste B&B van Nederland 2018’ via www.bedandbreakfastclassificatie.nl/bestebb.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

4 Reacties

 • wist niks van deze actie af??
  Mijn vraag is dan ook , als B&B eigenaar : Wie bepaald deze uitverkoren b&B s /; of moet je je daar jaarlijks voor inschrijven

  • Beste Pauline,

   Hartelijk dank voor je berichtje. Jouw B&B doet automatisch mee aan de verkiezing van de Beste B&B van Nederland, omdat je B&B geclassificeerd is met 4 tulpen. Ieder jaar maak je dus opnieuw kans op deze titel! De reviews op Bedandbreakfast.nl tellen ook mee, dus goede reviews zijn belangrijk.

   Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met ons via info@bedandbreakfastclassificatie.nl.

   Met vriendelijke groet,
   Rianne van de Pas

Laat een reactie achter