Geclassificeerde B&B

Beste B&B van Nederland 2018: La Marquise

De Beste B&B’s van Nederland zijn bekend. De eretitel gaat dit jaar naar ‘La Marquise’, een schitterende 5 Tulpen B&B in het Brabantse Budel. Lees hier meer over La Marquise en wie de winnaars zijn in de vier overige categorieën.

Nicole en Tim van La Marquise Chambres d’hôtes de Luxe.

Reactie van eigenaresse Nicole

Vorig jaar waren wij ook genomineerd, dus het was nu extra spannend. De eerste plaats is de kroon op ons werk. De afgelopen jaren hebben we tijdens onze reizen vaak overnacht in mooie accommodaties. Die inspiratie zie je terug in onze B&B, we proberen hier echt een vakantiegevoel te creëren. Als mensen dat als goed waarderen dan is dat geweldig!

Unieke Design Suites

Dankzij een compleet aanbod van luxe faciliteiten en positieve reviews van gasten is het Brabantse La Marquise uitgeroepen tot ‘Beste B&B van Nederland 2018’. De Bed and Breakfast heeft vijf designsuites en een stijlvolle loungeruimte. Uniek is de zwemvijver met privéstrand. Een absolute aanrader om er eens lekker tussenuit te gaan.

Top 3

 1. La Marquise – Budel (NB)
 2. Villa Nieuwland – Den Oever (NH)
 3. Buitengoed Op De Knolle – Fochteloo (FR)

Bijzonder Herenhuis in de Hofstad

Bacán Bed & Breakfast is in de categorie 4-Tulpen verkozen tot ‘Beste B&B van Nederland 2018’. Gelegen in het historische hofkwartier van Den Haag is het de perfecte uitvalsbasis voor een verblijf in de hofstad. Het monumentale pand heeft 2 ruime, luxe ingerichte kamers, die van alle gemakken zijn voorzien. Gasten worden volledig in de watten gelegd. Dit resulteert in hoge scores in reviews van bezoekers en de winst in deze categorie.

Top 3

 1. Bacán Bed & Breakfast – Den Haag (ZH)
 2. De Pieper Horizon – Genemuiden (OV)
 3. B&B Tweede Deel – Bennekom (GD)

Monumentaal pand in Delden

In de categorie 3-Tulpen is Den Soeten Inval uit Delden verkozen tot ‘Beste B&B van Nederland 2018’. Dit monumentale pand beschikt over 3 sfeervol ingerichte gastenkamers met een eigen luxe badkamer en toilet. De bijzondere gastvrijheid wordt door veel gasten enorm gewaardeerd en maakt Den Soeten Inval tot de terechte winnaar in deze categorie.

Top 3

 1. Den Soeten Inval – Delden (OV)
 2. De Kruidenverwennerij – Roermond (LB)
 3. B&B Groenland – Waarland (NH)

Privacy in de Achterhoek

De ‘Beste B&B van 2018’ met 2 Tulpen is Hotel California, aan de rand van Wichmond. Hotel California is een vrijstaande B&B in de Achterhoek. Deze knusse B&B is voorzien van een woonkamer, keuken, slaapkamer en privé sanitair. Met veel wandel- en fietsroutes in de omgeving scoort Hotel California heel goed bij actieve reizigers, die gesteld zijn op hun privacy.

Top 3

 1. Hotel California – Wichmond (GD)
 2. Flora’s op Boerskotten – De Lutte (OV)
 3. ‘In de Lavinde’ – Millingen (GD)

Gastvrije B&B in Midden Nederland

B&B Passage is de ‘Beste B&B van Nederland 2018’ in de categorie met 1 Tulp. Deze Bed and Breakfast beschikt over twee kamers die beide voorzien zijn van een eigen badkamer. In de benedenkamer is zelfs een whirlpool en separate luxe douche aanwezig. Als vrijstaand huis in het midden van het land is B&B Passage zeker het bezoeken waard.

Top 3

 1. B&B Passage – Driebergen (UT)
 2. Huize Sonja – Hollum (FR)
 3. Motorschip Elisabeth – Leeuwarden (FR)

Beste B&B van Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland organiseert jaarlijks de verkiezing ‘De Beste B&B van Nederland’. De ranking wordt bepaald op basis van aanwezige faciliteiten en reviews van gasten. Deze combinatie geeft een compleet beeld van de kwaliteit en gastvrijheid van B&B’s in Nederland.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

2 Reacties

  • Op http://www.bedandbreakfast.nl kun je zoeken naar B&B’s in elke stad, dit doe je door de gewenste bestemming te typen in de zoekbalk. Als je op een leuke B&B klikt/ tikt, dan verschijnt er meer informatie over de betreffende B&B, waaronder foto’s, faciliteiten en onderaan de pagina het adres. Veel plezier met het vinden van een leuke B&B!

Laat een reactie achter