Geclassificeerde B&B

Beste B&B van Nederland 2020: SonneVallei op de Veluwe

Bedandbreakfast.nl; Beste B&B van Nederland 2020: SonneVallei op de Veluwe

SonneVallei op de Veluwe is verkozen tot Beste B&B van Nederland 2020: maak snel kennis met deze luxe B&B in Harderwijk! Daarnaast zijn er ook in de categorieën 2 tot en met 4 tulpen winnaars uitgeroepen, bekijk hier het volledige eindklassement.

Reactie van B&B-eigenaren André en Wilma Veen

Dit is ongelooflijk tof! We hadden nooit verwacht dat onze B&B zo snel tot de top-3 van Nederland zou horen. Dankzij onze gasten zijn we zover gekomen. We zitten op zo’n bijzondere plek en willen dat graag met anderen delen. We vinden het echt mooi als gasten blij en gelukkig worden van hun verblijf bij ons. Alle positieve reviews hebben bijgedragen aan deze eerste prijs, het voelt als een bekroning op ons werk.

Uniek Gastenverblijf op de Veluwe

Vanwege de vele faciliteiten én een gemiddelde gastenbeoordeling van een 9,9, is SonneVallei op de Veluwe verkozen tot Beste B&B van Nederland 2020. De twee suites in het vrijstaande koetshuis zijn compleet ingericht met eigen keuken en privé badkamer, iedere morgen wordt er een verrassend ontbijt geserveerd en de fraaie bostuin is zelfs voorzien van een pizzaoven. Met de nabijgelegen Veluwse bossen én Hanzestad Harderwijk daarbij opgeteld, ga je hier een heerlijk verblijf tegemoet.

Top-3 Categorie 5 Tulpen

 1. SonneVallei op de Veluwe – Harderwijk | GD
 2. B&B de Heegh – Didam | GD
 3. Inn The Woods – Overberg | UT

Bijzondere plek in de Achterhoek

In de categorie 4 Tulpen is Bed & Breakfast Koning te Rijk uitgeroepen tot Beste B&B van Nederland 2020. Deze karakteristieke accommodatie ligt op één van de mooiste plekjes in de Achterhoek, pal aan het Trekvogelpad. De idyllische binnenplaats biedt toegang tot twee royale kamers, die allebei voorzien zijn van onder meer een privé badkamer, handige pantry en sfeervolle haard. Bovendien geniet je hier ’s morgens van een ontbijt vol biologische en lokaal geproduceerde producten.

Top-3 Categorie 4 Tulpen

 1. Bed & Breakfast Koning te Rijk – Eibergen | GD
 2. De Pieper Horizon – Genemuiden | OV
 3. DreamZzz – Kaatsheuvel | NB

Sfeervol Guesthouse in Maastricht

Guesthouse ‘Viva La Vida’ is gekroond tot Beste B&B van Nederland 2020 met 3 tulpen. Je vindt deze gastvrije B&B aan de kasteeltuinen van Buitenplaats Vaeshartelt, op slechts 4,9 kilometer van het centrum van Maastricht. De B&B is ondergebracht in een gerenoveerde hoeve en bestaat uit drie sfeervol ingerichte gastenkamers met airconditioning en privé sanitair. Daarnaast is er een gemeenschappelijke keuken, waar ’s morgens het gevarieerde ontbijt wordt geserveerd.

Top-3 Categorie 3 Tulpen

 1. Guesthouse ‘Viva La Vida’ – Maastricht | LB
 2. Landgoed Driebelterveld – Markelo | OV
 3. Pure Passie Bed & Breakfast – Heijningen | NB

Gastvrije B&B in Zeeland

In de categorie 2 Tulpen gaat de titel Beste B&B van Nederland 2020 naar B&B De Wijdauw. De B&B ligt op een schitterende locatie in Zeeuws-Vlaanderen en telt twee comfortabele gastenkamers. Gasten kunnen verder gebruikmaken van een Taps & Schnaps Hoekje, ofwel een zeer complete pantry. Bovendien word je hier volop in de watten gelegd, met onder meer een welkomsthapje en een uitgebreid ontbijt. Deze accommodatie heeft dan ook een gemiddelde reviewscore van een 9,9!

Top-3 Categorie 2 Tulpen

 1. B&B De Wijdauw – Eede | ZL
 2. Hotel California – Wichmond | GD
 3. De Zilverberg – Keijenborg | GD

Beste B&B van Nederland 2020

De verkiezing Beste B&B van Nederland wordt elk jaar georganiseerd door Stichting Bed & Breakfast Nederland, uitvoerder van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Het eindklassement wordt bepaald aan de hand van een objectieve normenlijst met daaraan gekoppeld een scorelijst. Daarnaast tellen de reviewcijfers mee die gasten geven op Bedandbreakfast.nl. Zo ontstaat een totaalbeeld van de kwaliteit en gastvrijheid die de B&B’s bieden.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

1 reactie

 • Gefeliciteerd B&B eigenaren..
  Het is juist dit jaar een grote uitdaging ivm covid-19
  Toch is het mogelijk om een veilige overnachting te boeken…
  Zo ook bij onze Unieke B&B

Laat een reactie achter