Geclassificeerde B&B

Beste Bed & Breakfast van Nederland 2013: overzicht van de winnaars

HooiHuys Saskia Aerts

Saskia Aerts, eigenaresse van bed & breakfast Het HooiHuys, met de loslopende kippen die ‘s ochtends voor het verse eitje bij het ontbijt zorgen.

De verkiezing van het Beste Bed & Breakfast van Nederland 2013 is gewonnen door Bed & Breakfast Het HooiHuys in Woerden. Rust en weldaad zijn de sleutelwoorden van dit ruime 5-tulpen bed & breakfast met privé-woonkamer, uitzicht op de polders van het Groene Hart en een zwemvijver. Maar ook de winnaars in de kwaliteitscategorieën van 1 tot en met 4 tulpen mogen er zijn. Graag stellen we alle bekroonde B&B’s van 2013 aan je voor.

Het was spannend wie dit jaar de winnaar zou worden in de 5-tulpencategorie, de hoogste kwaliteitsklasse van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Uiteindelijk kwam Het HooiHuys in Woerden als beste uit de bus met de hoogste scores in het classificatiesysteem en een reviewscore van gemiddeld een 9,4 op Bedandbreakfast.nl.

Tweede en derde plaats 5-tulpencategorie
De tweede plaats in de 5-tulpencategorie is voor B&B Hamshorst in De Lutte in Overijssel, een CO2-neutraal gebouwd paradepaardje onder de Nederlandse B&B’s op een stil plekje in de natuur. Op de derde plaats staat bed & breakfast Buinerstee in het Drentse plaatsje Buinerveen, een privé-paradijsje in een oase van rust, omringd door landerijen en met een speelweide en een zwemvijver.

B&B met 5 tulpen

Uitslag 5 tulpencategorie. 1e plaats: Het HooiHuys, 2e plaats: B&B Hamshorst, 3e plaats: B&B Buinerveen.

Winnaars bed & breakfasts met 4 tulpen
In de 4-tulpencategorie is op de eerste plaats geëindigd: woonboerderij B&B De Paasloërhof in Paasloo in Overijssel, vlakbij Nationaal Park Weerribben-Wieden. Op de tweede plaats staat Landhuis De Leijen in Hensbroek te Noord-Holland, met in het bijgebouw drie fraaie gastenverblijven. De derde plaats is voor Erfgoedlogies Den Heijkant, een monumentale woonboerderij in het schilderachtige Brabantse dorp Moergestel.

Bed & breakfast classificatie

Uitslag categorie 4 tulpen: 1e plaats: B&B De Paasloerhof, 2e plaats: Landhuis De Leijen, 3e plaats: Erfgoedlogies Den Heijkant.

Categorie B&B’s met 3 tulpen: uitslag
In de categorie van 3 tulpen is de titel van Beste B&B van Nederland 2013 gewonnen door het rustieke bed & breakfast De Lochterhof in Terblijt in het Limburgse Geuldalgebied. Een verdiende tweede plaats is voor B&B Landleven in Hellevoetsluis, waar je terecht kunt voor een prima verblijf op het eiland Voorne-Putten. De derde plaats is voor de historische boerderij Boertel B&B De Martiene Plats in het landelijk gelegen Loobeek te Merselo, Limburg.

Bed and breakfast classificatie

Uitslag categorie 3 tulpen: 1e plaats: De Lochterhof, 2e plaats: B&B Landleven, 3e plaats: Boertel B&B De Martiene Plats.

Bed & breakfasts met 2 tulpen
In de 2-tulpencategorie gaat Bed & Breakfast De Appelgaard, net buiten het historische Gelderse stadje Culemborg en gezegend met een authentieke Betuwse sfeer, er met de eerste plaats vandoor. Op de tweede plaats staat B&B Onder de Toren in Enkhuizen te Noord-Holland, een rijksmonument uit 1750 en aan een sfeervol kerkpleintje. De derde plaats is voor het gezellige bed & breakfast De Tuinkamer in ‘s-Gravenzande in Zuid-Holland, waar je ook terecht kunt voor kookworkshops.

Uitslag bed & breakfast met 2 tulpen

Uitslag categorie 2 tulpen: 1e plaats: De Appelgaard, 2e plaats: B&B Onder de Toren, 3e plaats: De Tuinkamer.

Winnaars bed & breakfasts met 1 tulp
Tot winnaar in de categorie van één tulp is uitgeroepen: B&B Meursside, gevestigd op de zolderkamer van een monumentaal pand in de binnenstad van Delft in Zuid-Holland. Op de tweede positie staat Bed & Breakfast Motorschip Elisabeth, een luxe woonboot met vier gastenkamers in de Friese hoofdstad Leeuwarden. B&B Livada in het Friese brinkdorp Oldeberkoop, waar je ‘s ochtends geniet van heerlijk zelfgebakken brood, is bekroond met de derde prijs.

B&B met 1 tulp

Uitslag categorie 1 tulp. 1e plaats: B&B Meursside, 2e plaats: Motorschip Elisabeth, 3e plaats: B&B Livada.

Verslag uitreiking bij Het HooiHuys
Kijk woensdag op dit blog voor een verslag, foto’s en een filmpje van de uitreiking ter plaatse bij Bed & Breakfast Het HooiHuys in Woerden.

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Laat een reactie achter