Geclassificeerde B&B

Beste Bed en Breakfast van Nederland 2014: dit zijn de winnaars in alle tulpencategorieën

Bed & Breakfast Carpe Diem

Netty Rook en Kees Ham, trotse eigenaren van B&B Carpe Diem in Oirschot.

De verkiezing van Het Beste Bed en Breakfast van Nederland 2014 is gewonnen door B&B Carpe Diem in Oirschot. In deze Brabantse 5-tulpen bed en breakfast staan luxe en verwennerij centraal: kom tot rust in de jacuzzi en geniet ’s morgens van een uitgebreid ontbijt met zelfgemaakte- en streekproducten. Maar ook de winnaars in de kwaliteitscategorieën van 1 tot en met 4 tulpen zijn echte pareltjes. Graag stellen we alle bekroonde B&B’s van 2014 aan je voor.

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Uitslag 5-tulpencategorie. 1e plaats: Carpe Diem, 2e plaats: Aan de Aelder Esch, 3e plaats: Life is Good.

De drie genomineerde B&B’s uit de 5-tulpencategorie, de hoogste kwaliteitsklasse van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie, zijn aan elkaar gewaagd. Het was dus even spannend wie de winnaar zou worden. Dankzij de hoogste scores in het classificatiesysteem en een reviewscore van gemiddeld een 9,2 op Bedandbreakfast.nl, gaat de eretitel Beste Bed en Breakfast van Nederland 2014 uiteindelijk naar B&B Carpe Diem.

Tweede en derde plaats 5-tulpencategorie
De tweede plaats in de 5-tulpencategorie is voor B&B Aan de Aelder Esch in het Drentse Aalden; een gelijkvloerse luxe suite die grenst aan een prachtig gebied van Natuurmonumenten. De derde plaats gaat naar Bed and Breakfast Life is Good in de Brabantse gemeente Heeswijk-Dinther, hier kun je genieten van wellness en luxe in een intieme, persoonlijke sfeer.

4-tulpen bed & breakfasts

Uitslag 4 tulpen. 1e plaats: De Paasloërhof, 2e plaats: B&B Van Elewout, 3e plaats: De Wroeter.

Winnaars bed & breakfasts met 4 tulpen
De eerste plaats in de 4-tulpencategorie gaat voor het derde jaar op rij naar B&B De Paasloërhof in Paasloo in Overijssel, hier is het goed toeven nabij Nationaal Park Weerribben-Wieden. Op de tweede plaats is Bed en Breakfast Van Elewout in Bergen op Zoom geëindigd, deze Brabantse B&B is gevestigd in een karakteristiek herenhuis uit 1905. De derde plaats is voor Bed and Breakfast De Wroeter in Epe waar je kunt genieten van rust en privacy, midden in de Gelderse weilanden.

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Uitslag 3-tulpencategorie. 1e plaats: De Boksloot, 2e plaats: Hoeve Sophia, 3e plaats: De Lochterhof.

Bed & breakfasts met 3 tulpen
Tot winnaar in de categorie met 3 tulpen is uitgeroepen: Bed en Breakfast de Boksloot in Ravenswoud in Friesland met uitzicht over landerijen en diverse ontspanningsfaciliteiten, waaronder een jacuzzi of massage. De tweede plaats is voor Bed and Breakfast Hoeve Sophia in het Zuid-Hollandse Schiedam, plons in de zwemvijver of ontdek de omgeving per fiets of met de benenwagen. Op de derde plaats is B&B De Lochterhof in Berg en Terblijt geëindigd, geniet hier van de Limburgse gastvrijheid in een authentiek gastenverblijf nabij Valkenburg.

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Uitslag 2-tulpencategorie. 1e plaats: Hotel California, 2e plaats: Ezelgasterij aan de Maasheggen, 3e plaats: B&B De Tuinkamer.

Categorie B&B’s met 2 tulpen: uitslag
In de 2-tulpencategorie pakt Hotel California uit Wichmond de eerste plaats; een vrijstaand huisje van waaruit je makkelijk ‘het mooiste ommetje van Gelderland’ maakt. De tweede plaats is voor Ezelgasterij Aan de Maasheggen waar je het Brabantse leven proeft en met miniatuurezeltjes op pad kunt. De derde plaats gaat naar Bed en Breakfast De Tuinkamer in ’s Gravenzande in Zuid-Holland, hier geven de B&B-eigenaren eveneens kooklessen- en workshops aan geïnteresseerden.

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie

Uitslag 1 tulp. 1e plaats: B&B De Vlinder, 2e plaats: Motorschip Elisabeth, 3e plaats: B&B Huize Sonja.

Winnaars bed & breakfasts met 1 tulp
Bed & Breakfast De Vlinder gaat er met de winst vandoor in de categorie met één tulp, de B&B bevindt zich in het gezellige historische hart van Nijmegen. De tweede plaats gaat naar Bed and Breakfast Motorschip Elisabeth in Leeuwarden, in dit sfeervolle schip wordt het ontbijt in het stuurhuis geserveerd. De derde plaats is voor B&B Huize Sonja in het Friese Hollum dat op loopafstand ligt van het strand, het bos en de duinen: heerlijk.

Boek een B&B met tulpen
Wil je in één van de winnende bed & breakfasts overnachten of ben je benieuwd naar de andere mooie tulpen-bed & breakfasts in Nederland? Ga dan naar Bedandbreakfastclassificatie.nl en maak je keuze uit het aanbod van B&B’s met 1 tot 5 tulpen. Je kunt eenvoudig zoeken op provincie. Reserveren kan rechtstreeks bij de eigenaar dus je betaalt geen reserveringskosten! Bekijk het aanbod >>

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

2 Reacties

  • Het zien er stuk voor stuk leuke Bed & Breakfasts uit! Life is Good ziet mij er wel ene uit dat ik binnenkort zou durven uitproberen 🙂

  • Ooooh al ik dat zo zie heb ik alweer zin om er eens op uit te trekken. We zijn voorzichtig aan het kijken voor in het najaar. De keuze word nog moeilijk!

Laat een reactie achter