Geclassificeerde B&B

Eindklassement Beste Bed & Breakfast van Nederland 2017

De verkiezing van het Beste Bed & Breakfast van Nederland 2017 is gewonnen door ‘Logement №5’ in Assen. Benieuwd naar het volledige eindklassement in de categorieën 1 tot en met 5 tulpen? Bekijk snel het winnaarsoverzicht!

Winnaar Beste Bed en Breakfast van Nederland 2017: Logement №5
Bed & Breakfast Logement №5 behaalde het afgelopen jaar een topscore in de 5-tulpencategorie, de hoogste klasse van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Bovendien beoordelen gasten deze monumentale B&B met gemiddeld een 9,8 op Bedandbreakfast.nl. De B&B telt twee royale suites met ieder een eigen zitkamer, kitchenette en whirlpool. Daarnaast wordt er iedere morgen een subliem ontbijt geserveerd en ’s avonds heb je de mogelijkheid om huisgemaakte tapas te eten in bad! Kortom: authenticiteit, luxe en gastvrijheid zijn hier harmonieus met elkaar verbonden.

Plaats 2 en 3 – categorie 5 tulpen
De tweede plaats in de 5-tulpencategorie gaat dit jaar naar Villa Nieuwland in Den Oever. Bij dit monumentale landhuis kun je terecht in één van de drie luxe gastenkamers die van alle gemakken voorzien zijn. Mooie extra: vanuit de tuin voert een paadje je naar het de Waddenzee, waar je kunt genieten van de eindeloze vergezichten. De top-3 van Beste B&B’s wordt afgesloten door La Marquise in het Brabantse Budel. Deze gloednieuwe accommodatie is voorzien van vijf luxe suites, met elk hun eigen kleur en indeling. Bovendien kun je, als het weer het toelaat, heerlijk dobberen in de zwemvijver of relaxen op het privéstrand!

Uitslag 4-tulpencategorie
In de categorie met 4 tulpen is Erve Naatsboer in Overdinkel bekroond met de eerste plaats. Als gast beschik je over het gehele voorhuis van een karakteristieke Twentse boerderij, maar je kunt ook kiezen voor een romantisch verblijf in de Finse cottage. Op de tweede plaats staat The Black Horse, bij deze luxe B&B logeer je in een landelijke omgeving waar nog volop agrarisch werk wordt verricht. De derde plaats is voor De Reggestee, een schitterende B&B met sfeerhaard én een uniek uitzicht op de Lemelerberg.

Eindklassement categorie 3 tulpen
De winst in de klasse met 3 tulpen is voor De Appelgaard, een gastvrije B&B die gesitueerd is in een voormalige boerderij aan de Lek. Maak een rondje door de oude hoogstamboomgaard en geniet ‘s morgens van een boerenontbijt vol streekproducten. De tweede plaats is bemachtigd door Bed in de Betuwe, waar je ook terecht kunt voor een ontspannende beautybehandeling. Op de derde plaats staat Het Knooppunt in het Groningse Nuis. Hier kun je overnachten in een oude koeienstal, welke is omgetoverd tot sfeervolle B&B met twee kamers.

Winnaars bed & breakfasts met 2 tulpen
Een gerenoveerd pand uit 1840 met vier gezellige gastenkamers, een veelzijdig ontbijt én een schitterend uitzicht op de Domtoren van Utrecht… B&B bij de jongens is dit jaar verkozen tot absolute winnaar in de 2-tulpencategorie! Een verdiende tweede plaats is voor Hotel California, een romantische B&B in de Achterhoek, waar gasten kunnen vertoeven in een knus ingericht huisje. Flora’s op Boerskotten, gevestigd in een karakteristieke boerderij, is bekroond met de derde plaats. Deze B&B is een mooie uitvalsbasis om het Twentse landschap te ontdekken.

Categorie B&B’s met 1 tulp: uitslag
In de categorie met 1 tulp is op de eerste plaats geëindigd: B&B Passage. Gasten kunnen hier kiezen uit twee knusse gastenkamers, met ieder een eigen badkamer. Bovendien mogen wellness-liefhebbers gebruik maken van de sauna in het tuinhuis. Op de tweede positie staat Huize Sonja, bij deze gemoedelijke B&B ervaar je Ameland op z’n best; de duinen en het strand liggen om de hoek! De derde prijs is voor Motorschip Elisabeth. Dit voormalige goederenschip is sfeervol verbouwd tot bed en breakfast, waar het uitgebreide ontbijt in het stuurhuis wordt geserveerd.

Het Beste Bed en Breakfast van Nederland 2017
De verkiezing ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’ is een jaarlijkse verkiezing onder B&B’s die zijn aangesloten bij de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Deze tulpen-B&B’s zijn allemaal bezocht door een mystery guest van Stichting Bed & Breakfast Nederland en in het bezit van een officieel keurmerk. Voor het eindklassement van de verkiezing is er gekeken naar objectief meetbare faciliteiten en voorzieningen, maar ook naar de gastenreviews op Bedandbreakfast.nl. Zo ontstaat een volledig beeld van de kwaliteit en gastvrijheid van de B&B’s.

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Laat een reactie achter