Inspirerende Bestemmingen

Bijzonder Overnachten bij B&B’s in het Bos

Bedandbreakfast.nl; Bijzonder Overnachten bij B&B’s in het Bos

Wandelen, vogels spotten of gewoon helemaal niets doen… Bij een B&B in de natuur kun je bijzonder overnachten en tegelijkertijd ontsnappen aan de alledaagse drukte. Ontdek de mooiste bossen van Nederland en kom mentaal weer helemaal tot rust.

Oisterwijkse Bossen en Vennen

Of het nu herfst, winter, lente of zomer is: de Oisterwijkse Bossen zijn eigenlijk ieder jaargetijde magisch om te bezoeken. Laat je betoveren door de feeërieke sfeer op de vennenroute, waarbij je maar liefst 14 vennen passeert. Op de vennen kun je veel verschillende vogels spotten, waaronder de ijsvogel. De route start bij het bezoekerscentrum en is zo’n 9 kilometer lang. Na de wandeltocht kun je heerlijk uitblazen en bijzonder overnachten bij een nabijgelegen B&B.

Bed and Breakfast Oisterwijk

Twickelse Bos

Keer terug naar de basis en ga bijzonder overnachten bij een B&B in het Twickelse Bos. Dit schitterende bosgebied behoort tot Landgoed Twickel in het Overijsselse Delden. Aanschouw de schoonheid van het Twentse landschap via de Umfassungsweg die je langs bossen met eeuwenoude eiken, heidevelden, glooiende akkers en stille vennen voert. Neem ook de tijd om je te verwonderen over het kasteel en de vele historische boerderijen.

Bed and Breakfast Twickelse Bos

Speulderbos

Kom bijzonder overnachten in het Speulder- en Sprielderbos en ga op avontuur door één van de mooiste en oudste bossen van Nederland. Dwaal rond tussen de oude bomen of probeer wilde dieren te spotten vanachter de wildkijkschermen. Met een beetje geluk zie je edelherten, dassen of zwijnen voorbijkomen. Rust daarna lekker uit bij het kabbelende water van de Leuvenumse Beek of bij je Bed and Breakfast in het bos.

Bed and Breakfast Speulderbos

B&B Eikenbosch

Kaapse Bossen

Midden in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vind je de Kaapse Bossen. In dit glooiende bosgebied kan je bijzonder overnachten en je treft er enkele leuke verrassingen, zoals het Theehuis Helenaheuvel en het imposante poortgebouw van Landgoed De Ruiterberg. Het letterlijke hoogtepunt is uitkijktoren De Kaap. Hier geniet je op ruim vijfentwintig meter hoogte van een spectaculair uitzicht over de boomtoppen.

Bed and Breakfast Kaapse Bossen

Bossen van Lage Vuursche

Ga je bijzonder overnachten nabij de bossen van Lage Vuursche? Grote kans dat je betoverd raakt door de verscheidenheid aan landschapskenmerken. Doordat dit bosgebied een lappendeken is van voormalige landgoederen, heeft elk stukje van de Vuursche zijn eigen sfeer. Je wandelt van de loofbossen en de heide, zó door naar het naaldbos of drassige gronden. Bovendien is het hier één groot stiltegebied, wat toch uniek is zo dichtbij de Randstad.

Bed and Breakfast Lage Vuursche

Deel dit artikel:

Over de auteur

Avatar

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter