Algemeen

Birth & breakfast: geboortekamer met ontbijt in België

birth & breakfast

Geboortekamer van Birth & Breakfast De Zon.

Een bed and breakfast waar je kunt bevallen en na een lekker ontbijt weer huiswaarts gaat: de eerste Belgische ‘birth & breakfast’ is een feit.

Het is een idee van twee Belgische vroedvrouwen die een alternatief willen bieden naast de thuis- en de ziekenhuisbevalling. In ‘Birth & Breakfast De Zon’ in het Vlaamse dorp Viersel zijn inmiddels de eerste baby’s geboren.

Birth & Breakfast De Zon in Viersel beschikt over een sfeervol ingerichte bevalkamer met elektrisch verstelbaar bed, een speciaal geplaatst ligbad en een ruime inloopdouche. “Het geboortevertrek is een gezellige, warme ruimte waar je in een geborgen sfeer kunt bevallen. Na je bevalling krijg je alle tijd om na te genieten en wordt je een ontbijt aangeboden ter afronding”, aldus initiatiefneemsters Els Truyen en Leentje Van Dijck.

Huiselijke omgeving
“Met onze geboortekamer mikken we vooral op mensen die een huiselijke omgeving verkiezen boven de klinische omgeving van een ziekenhuis, maar door omstandigheden geen thuisbevalling kunnen doen. Omdat ze bijvoorbeeld op de vierde verdieping wonen, hun huis te klein is, ze in de verbouwingen zitten of graag een nachtje nog rustig in de watten worden gelegd”, vertellen de vroedvrouwen aan de Gazet van Antwerpen. Nieuwsgierig? Meer informatie en foto’s vind je op de website van Birth & Breakfast De Zon.

Over de auteur

Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl is onderdeel van Bedandbreakfast.eu, 's werelds grootste B&B-site met meer dan 3,5 miljoen gastenkamers en appartementen.

2 Reacties

  • Dit vind ik een mooie initiatief, maar hopelijk zijn daar ook bekwame mensen aanwezig om de bevalling vlot te laten verlopen of eventueel een keizersnee toe te passen. De bevalling van m’n vrouw was zwaar en medische ondersteuning is dan meer als welkom.

Laat een reactie achter