Televisie

Interview met B&B De Turffabriek uit tv-serie Bed & Breakfast

interview met B&B de Turffabriek

Mario en Els van B&B De Turffabriek zijn vrijdag te zien in de tv-serie Bed en Breakfast.

De vierde aflevering van de tv-serie Bed & Breakfast wordt op vrijdag 22 februari uitgezonden door Omroep MAX. Bed & Breakfast Nederland sprak met Mario van Ooi van B&B De Turffabriek over zijn deelname aan het programma. Samen met zijn vrouw Els van Geffen gaat hij de strijd aan met twee andere koppels.

deelnemer omroep max

Ervaar een stukje Limburgse geschiedenis in De Turffabriek.

Een markante bed en breakfast
In het Limburgse Griendtsveen hebben Els en Mario een oude turffabriek omgebouwd tot B&B. “Het gebouw is van zichzelf markant, dus we hebben de inrichting vrij industrieel gehouden maar toch huiselijk en gezellig. Veel gasten krijgen hierdoor een ‘wow-effect’. Wij willen iedereen graag deelgenoot maken van onze B&B”, aldus Mario. “Daarnaast speelt gastvrijheid een grote rol bij ons, we willen dat onze gasten zich thuis voelen.”

Indrukwekkend
Deelname aan het populaire programma kwam vrij onverwacht voor dit koppel uit Limburg: “Wij hadden ons niet opgegeven maar werden tijdens onze vakantie in Spanje gebeld door Omroep MAX. We hadden het eerste seizoen van Bed & Breakfast gevolgd, dus we dachten meteen; wat leuk!” Els en Mario mochten als eersten hun medekandidaten ontvangen in hun eigen B&B tijdens de opnameperiode. “Dat was heel hectisch, ineens allemaal mensen in huis. Het was even wennen maar ik zou het zo weer doen. Het was een geweldige, indrukwekkende week en de crew van Omroep MAX was top”.

Deelnemer omroep max

Gezellig binnenkomen bij Bed & Breakfast De Turffabriek.

Positieve kritiek van B&B-eigenaren
We hebben al vaker in de interviews met deelnemers kunnen lezen dat het ontvangen van andere B&B-eigenaren als spannend wordt ervaren. Datzelfde geldt voor Mario: “Het zijn toch allemaal ervaringsdeskundigen met een meer inhoudelijke kijk op het vak. Het feedbackmoment was inderdaad spannend, wat zouden zij van onze bed en breakfast vinden? We hebben op een positieve manier kritiek gekregen, waar we direct mee aan de slag zijn gegaan. Het mooiste compliment dat we overigens hebben gekregen van een medekandidaat was: ‘zoals jullie bij de turffabriek passen, past de turffabriek bij jullie'”.

Bed en Breakfast De Turffabriek is op vrijdag 22 februari te zien in de vierde aflevering van de tv-serie Bed & Breakfast. De serie wordt om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1 bij Omroep MAX.

Update: Op 1 september 2020 waren de nieuwe eigenaren van B&B De Turffabriek – Marieke en Bodean – te zien in het tv-programma Frank en Rogier checken in.

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

2 Reacties

  • Hee marieke heb hé gezien op tv lenie de buurvrouw van herma weet je dan wie ik ben nou hartstikke leuk ik denk da ik wel een keertje kom kijken gr

Laat een reactie achter