Opinie Televisie

Column: tv-serie Bed en Breakfast

Ina Flohil

Ina Flohil

Omroep Max zond het afgelopen seizoen de tv-serie Bed & Breakfast uit. Een format dat ook in andere Europese landen te zien is. Nu houd ik zelf niet zo van reality tv maar ik moet eerlijk bekennen dat dit programma fantastisch is. Het komt er kort op neer dat drie stellen elkaars bed en breakfast bezoeken. Zij doen een lokaal uitje, overnachten en ontbijten. Uiteindelijk beoordelen zij elkaar door zelf te bepalen wat zij betalen.

De eerste keer dat ik keek, herkende ik direct de praktijk van onze voormalige huisarts! Hartstikke leuk en gelegen in een fijn deel van Amsterdam. Hier gaan we zeker een keer naar toe. Vervolgens een adres in Lelystad dat mij erg deed denken aan de oude serie Dallas en aan alle pracht en praal van de bekende ranch.

Aflevering 5
De vijfde aflevering zat ik dan ook op het puntje van mijn stoel. Een woonboot in Schiedam werd bezocht door een sympathiek echtpaar uit de Achterhoek en een stel uit Bemelen in Limburg. Ik dacht eerst dat de Limburgse deelnemers acteurs waren. De wijze waarop zij zichzelf en hun bedrijf presenteerden, was dusdanig tenenkrommend dat ik dacht dat het niet echt was. Volgens mij worden er bij tv-programma’s als ‘Dr Phil’ ook acteurs ingezet om kijkers te choqueren. Maar het bleek toch om echte B&B-eigenaren te gaan.

Eerlijk is eerlijk: het werd de interessantste aflevering vanwege de royal suites met het vieze bad en geen deur voor het toilet, de paardenbloedworst voor de paardenliefhebbers, de beledigingen aan het adres van de andere deelnemers en B&B-eigenaren in het algemeen en de bewoners van (de ‘achterstandswijk’) Schiedam en de Achterhoek. Maar ik kan u vertellen dat Schiedam een erg leuke haven heeft. Dat de Achterhoek prachtig is en dat de performance van dit stel niet representatief is voor de gastvrijheid in Limburg. Het programma kan ik u aanbevelen. Het is echt kostelijk. Gemiste afleveringen kunt u terugkijken op de site van Omroep MAX.

Bed en breakfast At the Beach in Den Haag

Bed & Breakfast At The Beach in Den Haag.

Ina Flohil is eigenaresse van B&B at the Beach in Den Haag. Zij schrijft geregeld een column over het reilen en zeilen in haar bed & breakfast voor deze blog.

Over de auteur

Ina Flohil

Laat een reactie achter