Televisie

Deelnemers aflevering 7 van tv-serie ‘Bed & Breakfast’ op Omroep MAX

B&B NatuurlijkBUITEN

Bed & Breakfast NatuurlijkBUITEN: een paradijsje voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Het derde seizoen van de serie ‘Bed & Breakfast’ op Omroep MAX loopt ten einde. Nog maar één aflevering te gaan! We zullen het programma missen, hopelijk komt er volgend jaar een vierde seizoen. In aflevering 7 logeren de B&B-eigenaren in de Gelderse Achterhoek, het Zuid-Limburgse Margraten en in Kessel-Eik in Noord-Limburg.

Bed & breakfast NatuurlijkBUITEN

Bij bed en breakfast NatuurlijkBUITEN kruip je ‘s avonds in een echte bedstede: knus!

Bed & breakfast NatuurlijkBUITEN in Sinderen
Aart Stans en Anna Kemp runnen sinds anderhalf jaar hun B&B NatuurlijkBUITEN in Sinderen in de Achterhoek. Ze leerden elkaar zeven jaar geleden kennen via internet. De afgelopen jaren hebben de twee biologen de omliggende weilanden omgetoverd tot een natuurtuin. De gasten gaan in deze natuurtuin zelf de ingrediënten verzamelen voor een high tea in de theeschenkerij. En ‘s ochtends gaan ze vroeg op voor een ‘early-bird-wandeling’.

Bed & Breakfast Natuurlijk Buiten

Mooi zitje in de grote natuurtuin van bed & breakfast NatuurlijkBUITEN.

Het moge duidelijk zijn: natuurliefhebbers zijn helemaal aan het juiste adres bij B&B NatuurlijkBUITEN. Aart en Anna schetsen alvast een aantrekkelijk plaatje: “De gedachte aan het plattelandsleven, de geur van gemaaid gras en een hofstee met boerenbloemen en een heg. Tijd om even helemaal tot rust te komen in de prachtige Achterhoek.” Relax na een heerlijke fiets- of wandeltocht voor de houtkachel en kruip ‘s avonds lekker loom in een echte bedstede. Voor je in slaap valt hoor je misschien nog net het roepen van de steenuil.

Vakwerkboerderij Kunstkamer

B&B De Kunstkamer is gevestigd in een prachtige authentieke vakwerkboerderij.

B&B De Kunstkamer in Margraten
In een traditionele vakwerkboerderij in het Zuid-Limburgse dorp Margraten runt Natascha Roeter Bed & Breakfast De Kunstkamer. Keramiste Natascha heeft een atelier en een galerie waar ze naast haar eigen werk ook het werk van andere kunstenaars exposeert. Ze neemt haar gezelschap mee naar het Limburgse heuvellandschap. Na de wandeling is het tijd voor het echte werk: ze gaan keramiek maken.

Bed & Breakfast Kunstkamer

De turquoise Kunstkamer biedt prachtig uitzicht op een heuvelachtige weide met koeien.

Bed & Breakfast De Kunstkamer biedt twee gastenkamers waarin kleur en kunst de hoofdrol spelen. Vandaar ook de namen ‘De Blauw-Rode Kunstkamer’ en De Turquoise Kunstkamer’. De wanden zijn geschilderd in kleuren die corresponderen met de namen van de kamers. Ook het beddengoed en de gordijnen doen mee. Eén kamer heeft expressieve wandschilderingen, “als het ware wonen in een schilderij”, volgens Natascha. Als je vanuit de kamers naar buiten kijkt, zie je de koeien in de weide lopen en kijk je uit over het schitterende Zuid-Limburgse landschap.

Oude Nest bed & breakfast

Vanuit het gastenappartement van Bed & Breakfast’t Oude Nest kom je helemaal tot rust.

Bed en breakfast ‘t Oude Nest in Kessel-Eik
De laatste logeerpartij is bij Bed & Breakfast ‘t Oude Nest in Kessel-Eik, op de grens van Midden- en Noord-Limburg. Terwijl Wiel Teeuwen de tuin onderhoudt en de dieren verzorgt, runt zijn vrouw An de B&B grotendeels in haar eentje. Annie is een vrouw met vele hobby’s en interesses. Ze heeft bijvoorbeeld zoveel poppen verzameld, dat ze een poppenmuseum is begonnen op het erf.

Bed & Breakfast 't Oude Nest

Gastenkamer van bed & breakfast ‘t Oude Nest.

B&B ‘t Oude Nest heeft drie gastenkamers met een gezamenlijke badkamer en een fijn terras met een prachtig uitzicht. An nodigt je uit om “heerlijk op de rustende boerderij te ontspannen bij de herten en kippen”. Ze geeft je graag een rondleiding door haar historische poppenmuseum. Vanuit B&B Het Oude Nest kun je geweldige fiets- en wandeltochten maken door de nabijgelegen natuurgebieden Eikelenpeel en de Musschenberg.

Aflevering 7 van ‘Bed & Breakfast’ wordt uitgezonden op vrijdag 11 april om 21.30 uur bij ‘Omroep MAX’ op Nederland 1.  

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

Laat een reactie achter