Inspirerende Bestemmingen

Diner bij een B&B: persoonlijk en authentiek

B&B met diner

Privé dineren met een klein gezelschap bij een bed & breakfast.

Een ‘privé-kok’, fijn gezelschap en een authentieke omgeving: een diner bij een B&B is bijna een garantie voor een geslaagde avond. Meestal kookt de eigenaar exclusief voor jou en de andere gasten van het bed & breakfast. Liefst met verse ingrediënten uit de streek of zelfs uit eigen moestuin.

Dineren bij een B&B
Veel B&B-eigenaren hebben een passie voor koken. Zo ook Gijs van den Biggelaar, eigenaar van B&B Olthuys in het Gelderse Vorden. Terwijl de gasten gezellig praten en borrelen in de grote open keuken, bereidt hij de heerlijkste seizoensgerechten. Bij mooi weer dineer je hier lekker buiten in de avondzon.

Ook bij Kamer 7, een luxe bed & breakfast in Diever, Drenthe worden de borden op zwoele avonden naar buiten gebracht. Hier geniet je van uitgebreid driegangendiner met koffie en een likeurtje na. Ga je de volgende dag op pad, dan krijg je desgewenst nog een goedgevulde picknickmand mee.

Kaasboerderij
Barg Willem in Lemele, Overijssel is een prima culinair adres. Bij het ontbijt krijg je bijvoorbeeld zelf bereide hangop, eieren van de plaatselijke wijngaard Bargzicht en kaas van Kaasboerderij Heileuver. Maar je kunt er ook dineren, want gastvrouw Marjan kookt graag. We hebben er nu al zin in!

Kookworkshop
Een leuk idee is het volgen van een kookworkshop bij een bed & breakfast. Dit kan bijvoorbeeld bij De Bedstay in het Drenthse Dalen. Onder begeleiding stroop je achter het fornuis de mouwen op om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. En natuurlijk wordt er daarna uitgebreid getafeld.

Een ander B&B waar je kookworkshops kunt volgen, is Villa Bayard in het Belgische Eben-Emael, op vijf minuten rij-afstand van Maastricht. Met een klein groepje kook je pure en eerlijke gerechten, natuurlijk met een goed glas wijn erbij.

Dineren bij B&B’s in Nederland
Overal in Nederland zijn bed & breakfasts waar je exclusief kunt dineren of kookworkshops kunt volgen. Ze zijn makkelijk te vinden op Bedandbreakfast.nl met behulp van het zoekfilter ‘Diner’.

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

Laat een reactie achter