Inspirerende Bestemmingen

Dobberen in een bed & breakfast op een boot

Zachtjes in slaap worden gewiegd en ’s ochtends op dek ontbijten met uitzicht op het water: dat kan in een bed & breakfast op een woonboot. Als gast ervaar je voor even hoe het is om op een boot te wonen. We zetten een paar leuke B&B-woonboten in Nederland voor je op een rij.

B&B-woonboot in Amsterdam
Circa dertig B&B’s op woonboten vind je in Amsterdam. Zoals BedonBoard, een grote woonark gelegen tegen het Westerpark op vijfhonderd meter van de Jordaan. De slaapkamer is ruim en licht en er is een mooi buitenterras waar je door groen omgeven bent.

Vrachtschip in Amersfoort
De Vita Nova is een stoer vrachtschip gelegen op loopafstand van het historische centrum van Amersfoort. Je logeert in een van de gastenkamers in het voormalige vrachtruim. Een aanrader is een overnachting in de originele schipperswoning. In de gezellige ruimte met houtkachel ga je zeventig jaar terug in de tijd.

Scheepshut in Groningen

In het centrum van Groningen vind je de twee-mast-klipper De Zwadde. Hier slaap je in een echte scheepshut in een stapelbed of tweepersoonsbed. Het schip is enkel beschikbaar van medio oktober tot medio april. In de zomer zeilt het schip met gasten op de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese wateren.

Meer B&B’s op het water
In Nederland zijn meer dan dertig woonboten, vrachtschepen, klippers en andere schepen waar je kunt verblijven als bed & breakfast-gast. Bekijk ze allemaal in deze lijst van B&B-woonboten op Bedandbreakfast.nl.

Over de auteur

Avatar

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

Laat een reactie achter