Marktcijfers

Een jaar coronacrisis: B&B’s blijven onverminderd populair

Bedandbreakfast.nl; Een jaar coronacrisis: B&B's blijven onverminderd populair

De coronacrisis duurt al ruim een jaar en heeft veel invloed op de reiswereld. In 2020 kozen veel reizigers voor een vakantie bij kleinschalige B&B’s in eigen land. Ook in 2021 lijkt deze trend door te zetten, blijkt uit recente cijfers van Bedandbreakfast.nl.

Oriënteren op vakantie in Nederland 

Weekendjes weg of vakanties in eigen land, blijken nog steeds erg geliefd. Vanwege de aanhoudende onzekerheden rondom internationale reizen, gaan er minder mensen over de grens op vakantie. Desalniettemin blijft de behoefte aan een vakantie aanwezig, ook in eigen land. Dit is duidelijk terug te zien in de recente statistieken van Bedandbreakfast.nl. Daaruit blijkt hoe sterk de populariteit van B&B’s en kleinschalige accommodaties is, en welke ontwikkeling dit doorgemaakt heeft het afgelopen jaar.

Een jaar coronacrisis: B&B's blijven onverminderd populair

Succesvol 2021

Vanwege de grote onzekerheid, lockdowns en reisrestricties zag Bedandbreakfast.nl het aantal websitebezoekers in maart 2020, het begin van de coronacrisis, dalen. Al vrij snel daarna kwam het kantelpunt, en kwam de enorme behoefte aan een kleinschalig en verantwoord verblijf naar voren. Uit bovenstaande grafiek blijkt dat het aantal websitebezoekers in maart 2021 zelfs 20% hoger lag dan in 2019 (als ‘coronavrij’ jaar), en maar liefst 155% hoger dan in maart 2020. 

Reserveringen 

Ook het aantal reserveringen via Bedandbreakfast.nl blijft zich sterk ontwikkelen. In onderstaande grafiek is te zien dat het aantal reserveringen in maart 2020 73% lager lag dan in 2019. Niet gek, vanwege alle onzekerheid aan de start van de crisis. In maart 2021 was het aantal reserveringen nagenoeg gelijk aan maart 2019. Vergeleken met maart 2020, lag het aantal reserveringen in 2021 zelfs 236% hoger! Een mooie constatering, die de ontwikkeling van de behoefte aan kleinschalige accommodaties sterk laat zien. 

B&B's

Contactvrij verblijf 

Meedenkend met de wensen en behoeften van B&B-eigenaren en gasten, introduceerde Bedandbreakfast.nl ongeveer een jaar geleden het label ‘Contactvrij Verblijf’. B&B’s met dit label bieden een gastvrije B&B-ervaring, maar op gepaste afstand en met inachtneming van de nodige maatregelen. Dit label geeft gasten een gevoel van zekerheid en veiligheid. In april 2021 voldoet bijna 70% van het aanbod op Bedandbreakfast.nl aan de richtlijnen voor een Contactvrij Verblijf. 

B&B Registreren als Contactvrij Verblijf

Ook interessant:

Over de auteur

Avatar

Evi Heijmans

Brand Strategist bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter