Algemeen

Hoe ziet jouw annuleringsbeleid eruit?

Bedandbreakfast.nl; Hoe ziet jouw annuleringsbeleid eruit?

Je hebt ze vast wel eens ontvangen; annuleringen. Helaas horen ze er toch een beetje bij. Het is daarom goed om na te denken over je annuleringsvoorwaarden. Heb je deze al ingesteld en sta je er momenteel nog achter? Wij geven je tips over de invulling van deze voorwaarden.

Nadenken over annuleringen

Helaas kom je als B&B-eigenaar niet onder annuleringen uit. Het is goed om je hierop voor te bereiden door annuleringsvoorwaarden in te stellen. Deze voorwaarden hoeven niet altijd te betekenen dat een gast moet betalen voor een annulering, maar kunnen ook aangeven dat gratis annuleren mogelijk is. Het is vooral belangrijk dat je het duidelijk aangeeft van te voren, zodat je hier altijd op kan terugvallen. Verderop in dit blogartikel laten we je zien hoe je jouw annuleringsvoorwaarden instelt op Bedandbreakfast.nl.

Annuleringsvoorwaarden aanpassen

Verklein jouw risico

Het is vervelend als gasten last minute annuleren. Dit zorgt ervoor dat je jouw B&B mogelijk niet meer kunt verhuren aan een andere gast. Wil je hierin minder risico lopen? Dan kun je ervoor kiezen om annuleringsvoorwaarden in te stellen. Kies bijvoorbeeld voor ‘gratis annuleren tot … dagen voor de incheckdatum’. Hierbij stel je het aantal dagen in tot het moment voor de check-in en vul je het percentage in dat de gast je verschuldigd is als hij binnen het aantal ingestelde dagen tot de aankomstdatum annuleert. Als je ervoor kiest om deze voorwaarde in te stellen, is het raadzaam om vooraf ook een vooruitbetaling te vragen ter hoogte van dit bedrag.

Vooruitbetaling

Om te voorkomen dat je na een annulering nog verschillende keren contact moet zoeken met de gast, om het verschuldigde bedrag te ontvangen, kun je een vooruitbetaling instellen. Net als bij de annuleringsvoorwaarden stel je de vooruitbetaling in per kamer. Om als B&B-eigenaar zo min mogelijk risico te lopen, match je het percentage voor de aanbetaling met het percentage dat men moet betalen bij een annulering. Nadat je de vooruitbetalingsinformatie hebt ingevuld, is dit direct zichtbaar op de presentatiepagina van je B&B. Let op: Je draagt zelf zorg voor de financiële afhandeling van de reservering. Met het invullen van deze voorwaarden wordt deze afhandeling voor zowel jou als de gast een stuk duidelijker.

Instellingen in de eigenarenservice

Het is belangrijk om je annuleringsvoorwaarden duidelijk te vermelden op Bedandbreakfast.nl. Deze voorwaarden dien je per kamer in te vullen. Het aanpassen van de annuleringsvoorwaarden gaat via de pagina ‘Mijn Vermelding’ – ‘Kamers’. Om de voorwaarden van een kamer te openen klik je op ‘Aanpassen’. Onderaan de pagina vind je de mogelijkheid om de annuleringsvoorwaarden en je beleid voor vooruitbetalingen in te voeren. Na het opslaan van deze pagina zijn de voorwaarden zichtbaar op je presentatiepagina. Wanneer je werkt met een aanbetaling, dan is het verstandig ook je betaalgegevens in te stellen. Deze gegevens worden dan automatisch meegenomen in de e-mailsjablonen.

Betaalgegevens invullen

Ook interessant:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Eelke Berkvens

Manager Customer Service bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter