Reserveringssysteem

Jouw B&B vol met Pasen? Zet het in de kalender!

B&B volgeboekt met Pasen

Is jouw bed & breakfast met Pasen volgeboekt? (Foto: B&B Colours in de Pijp, Amsterdam)

Is je bed en breakfast met Pasen al volgeboekt? Gefeliciteerd! Vergeet niet om in de beschikbaarheidskalender op Bedandbreakfast.nl aan te geven dat je met Pasen geen kamers vrij hebt. B&B’s die de beschikbaarheid up to date houden, krijgen een hogere positie in het zoekresultaat.

Reserveringssysteem: zo werkt het
Als je via het reserveringssysteem in de eigenarenservice reageert op een nieuwe aanvraag, dan krijg je vanzelf de mogelijkheid om de status van de aanvraag te wijzigen in ‘Optie’, ‘Reservering’ en ‘Geannuleerd’. In deze geïllustreerde instructie lees je hoe dat werkt.

Optie of reservering
Zodra je een aanvraag de status ‘Optie’ of ‘Reservering’ geeft, komt deze automatisch in je beschikbaarheidskalender te staan. Gebruikers van Bedandbreakfast.nl zien dan alleen de gastenkamers die beschikbaar zijn op de door hen gewenste datum. Let op: de kalender is niet zichtbaar voor bezoekers. We gebruiken deze alleen om beschikbare B&B’s te tonen.

Datums onbeschikbaar maken
Je kunt in de kalender ook bepaalde datums en periodes onbeschikbaar maken. Dat scheelt onnodige reserveringsaanvragen en teleurstellingen: je hoeft geen gasten meer af te wijzen!

Jouw B&B hoger in de lijst én in Google
Het is voor een gebruiker van Bedandbreakfast.nl niet fijn om bij diverse B&B’s een reserveringsaanvraag te doen en vervolgens te vernemen dat deze B&B’s niet beschikbaar zijn. Daarom belonen wij de bed & breakfasts die hun beschikbaarheidskalender bijhouden, met een hogere positie in het zoekresultaat.

Je denkt misschien dat je door het tonen van je beschikbaarheid aanvragen misloopt. Maar je zult zien dat de reserveringen toenemen omdat je hogere posities hebt in het zoekresultaat op Bedandbreakfast.nl en in Google.

Vragen? Mail ons!
Bij vragen over het gebruik van het reserveringssysteem en de kalender kun je ons natuurlijk altijd bellen of mailen, we helpen graag!

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

2 Reacties

  • We hebben jullie aanwijzingen m.b.t. de trefwoorden, het invullen van de beschikbaarheidskalender etc. en verder alle tips nog eens goed doorgelezen en getoetst aan onze vermelding op B&B.nl. Toch is het ons de laatste weken opgevallen dat de volgorde van B&B’s op de site niet meer rouleert, ondanks onze uitgebreide vermelding. Is het mogelijk dat we iets over het hoofd hebben gezien ( tips of trucs) of is er iets anders aan de hand? Bvd voor uw antwoord. Ruud Ten Bosch

Laat een reactie achter