Marketing & Promotie

Promoot je B&B

Promoot je B&B

Succesvolle B&B’s besteden veel tijd en energie aan de promotie van hun B&B. Naast een vermelding op de grote platforms is social media, je eigen website en sales promotie van toegevoegde waarde voor de promotie van je B&B. Promoot je B&B optimaal en geef jouw omzet een boost!

Promotiemogelijkheden

Promotie is een belangrijk onderdeel van de marketingmix (prijs, plaats, product, promotie). Het is de manier waarop je bedrijf – in dit geval de B&B – communiceert en in contact komt met potentiële gasten. Er zijn verschillende promotiemogelijkheden voor je B&B:

  • Online platforms
  • Social media
  • Eigen Website
  • Sales Promotie

Online platforms

Online platforms zijn effectieve sales kanalen die zorgen voor veel omzet. Het zoekgedrag naar een accommodatie is steeds vaker online. Het merendeel van de reserveringen komt direct tot stand via online platforms of indirect via zoekopdrachten. Het promoten van je B&B op een online platform is daarom onmisbaar.

Meerdere online reserveringsplatforms
Uit onderzoek van Bedandbreakfast.nl blijkt dat 62% van de B&B-eigenaren gebruikt maakt van meerdere online reserveringsplatforms ter promotie van de B&B. Op de vraag via welk platform de meeste reserveringen binnenkomen, antwoordt 57% Bedandbreakfast.nl. Om meer internationale gasten te bereiken, is een vermelding op Bedandbreakfast.eu raadzaam.

Promoot je B&B

Social Media voor je B&B

Social Media is de verzamelnaam van services, applicaties en online diensten die interactie tussen gebruikers mogelijk maakt. Social Media kanalen zoals Facebook, Instagram en Twitter zijn erg geschikt als promotiemiddel voor B&B’s. Miljoenen Nederlanders maken gebruik van de diverse social media kanalen. Dit is voor B&B-eigenaren een kans om met de doelgroep in contact te komen.

Meer reserveringen door Social Media
Je krijgt meer reserveringen als je berichten op social media platforms linkt naar je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl. Op die manier plaatsen gasten snel en eenvoudig een reserveringsaanvraag. Daarnaast scoor je hoger in het zoekresultaat van zoekmachines omdat je linkt naar een website die door Google als autoriteit gezien wordt.

Facebook voor je B&B
Uit onderzoek van Bedandbreakfast.nl blijkt dat de meeste B&B-eigenaren die gebruik maken van social media, hun B&B promoten op Facebook. Je promoot je B&B op Facebook met een bedrijfspagina. Je vergroot je bereik op Facebook door potentiële gasten aan je bedrijfspagina te koppelen.

Eigen Website

Naast het gebruik van online platforms, is het hebben van een eigen website een veelgebruikt promotiemiddel van B&B-eigenaren. Van de B&B-eigenaren beschikt 78% van de B&B’s over een eigen website. Toch komen de meeste reserveringen voort uit online platforms. De eigen website geniet over het algemeen minder bekendheid, maar is in veel gevallen een waardevolle aanvulling.

Gratis Reserveringsmodule voor je website
Een service die Bedandbreakfast.nl biedt, is de Gratis Reserveringsmodule voor je eigen website. Je plaatst de kalender snel en eenvoudig op je website en aanvragen komen direct binnen in de eigenarenservice van Bedandbreakfast.nl. Ontdek hoe je gebruik maakt van de Gratis Reserveringsmodule voor je website.

Sales Promotie

Via Sales Promotie beïnvloed je het koopgedrag op korte termijn. Er zijn weinig B&B’s die gebruik maken van deze techniek. Uit onderzoek blijkt dat slechts 19% speciale aanbiedingen en/of B&B-deals inzet en 7% van de B&B’s geeft aan advertenties in kranten en/of tijdschriften te plaatsen. Met aanbiedingen en/of B&B deals is het mogelijk in te spelen op seizoensgevoeligheid.

Return on Investment

Bijna net zo belangrijk als de promotie zelf, is het evalueren van de gebruikte promotiemogelijkheden. De zogenoemde ‘Return on Investment’ geeft de verhouding weer tussen de opbrengsten van je B&B en de uitgaven van de promotiecampagnes. Welke promotiemogelijkheid levert het meeste op? Indien je dit voorheen nog niet hebt bijgehouden, is dit je kans. Het evalueren van je promotiestrategie is een cruciaal onderdeel van het proces.

Ook Interessant:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot augustus 2019.

2 Reacties

  • Hoi, leuk en interessant

    wij gaan in Spanje B&B beginnen en ben bezig een business model te schrijven. Heb je nog tips?

    • Leuk dat jullie een B&B in Spanje gaan beginnen. Bij Bedandbreakfast.nl richten we ons voornamelijk op de Nederlandse markt. Voor een internationaal bereik, raden we (als het zover is) daarom een vermelding op Bedandbreakfast.eu aan. Succes met alle voorbereidingen!

Laat een reactie achter