Marketing & Promotie

Waar moet de Eigen Website voor je B&B aan voldoen?

Eigen website voor je B&B

Het realiseren en onderhouden van de eigen website voor je B&B is niet eenvoudig. Toch is het zeker de moeite waard om er regelmatig tijd in te investeren. Het verbetert de zichtbaarheid van je B&B en vergroot de kans op reserveringen. Met deze simpele tips wordt de website van je B&B geoptimaliseerd.

Voordelen van eigen website voor je B&B

Uit onderzoek van Bedandbreakfast.nl blijkt dat 78% van de B&B-eigenaren een eigen website heeft voor de B&B. Naast het feit dat een eigen website voor je B&B een goed visitekaartje is, zorgt het linken naar je eigen website op de presentatiepagina van Bedandbreakfast.nl voor een hogere positie in de zoekresultaten.

Eenvoudig een website maken

Indien je geen eigen website voor je B&B hebt, kun je deze laten maken door een externe website bouwer. Ben je zelf handig? Dan maak je eenvoudig een website via webservice Jimdo. Met een kant-en-klaar pakket ontvang je een eigen domeinnaam, hosting van de website, keuze uit designs, een beheertool en bezoekersstatistieken. Ga je liever een stap verder, dan zijn CMS softwares zoals Joomla.org en WordPress.org goede opties. Let er hierbij op dat je doorgaans meer betaald voor unieke designs en je ook een hostingpakket nodig hebt.

Website maken via Jimdo

Tips voor je B&B Website

Het voornaamste doel van de eigen website voor je B&B is gasten overtuigen voor een bezoek aan je B&B. Zorg voor een duidelijke navigatie met een overzichtelijk menu. Zo navigeren gasten snel door je website heen en vinden ze snel de informatie die ze nodig hebben. We adviseren je om in ieder geval de volgende punten op te nemen:

Eigen website voor je B&B

De Homepagina van je Website

Om ervoor te zorgen dat een gast voor je B&B kiest, moet de eerste indruk positief zijn. De homepagina is doorgaans de landingspagina vanuit zoekmachines als Google of via je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl en is daarom een belangrijk visitekaartje. Zorg dat in een oogopslag duidelijk is wat de gast van je B&B mag verwachten. Mooie, duidelijke foto’s in combinatie met een beschrijving van je B&B doet wonderen. Ook de navigatiebalk moet duidelijk zichtbaar zijn op de homepagina zodat gasten de mogelijkheid hebben om snel door je website te navigeren.

Reserveren via de Gratis Reserveringsmodule

De Gratis reserveringsmodule van Bedandbreakfast.nl maakt het mogelijk voor gasten om te reserveren via je eigen website. Zo hoef je niet te investeren in een duur reserveringssysteem en bespaar je veel tijd door de kalendersynchronisatie met Bedandbreakfast.nl. Daarnaast ontvangen gasten die reserveren via de reserveringsmodule op je website automatisch een review verzoek na hun verblijf. Reviews worden automatisch op je presentatiepagina van Bedandbreakfast.nl geplaatst.

Gratis Reserveringsmodule van Bedandbreakfast.nl

Kamerinformatie

Geef een duidelijke omschrijving van de kamer(s). Schrijf deze zelf of laat dit doen door professionals. Om ideeën te krijgen, kun je inspiratie opdoen bij websites van B&B-collega’s. Let op dat je de tekst niet een-op-een kopieert, maar geef er een eigen draai aan. Geef in de omschrijving aan om hoeveel vierkante meter het gaat, op welke etage de kamer zich bevindt, of er een badkamer en keuken aanwezig is (privé of gedeeld) en vermeld andere kamerfaciliteiten. Om het kamerbeeld voor gasten compleet te maken voeg je enkele foto’s toe.

Beschrijf informatie over de omgeving

Het is raadzaam om een beeld van de omgeving te scheppen. Dit doe je met een omschrijving van de omgeving. Ligt je B&B gelegen bij/in een grote stad? Laat het je gasten weten door dit te vermelden. Ook attractieparken, fietsroutes en natuurgebieden in de buurt zijn goed om te vermelden. Hierdoor verstrek je informatie aan gasten over de mogelijkheden tijdens hun verlijf.

Linkbuilding met partners in de omgeving
De ‘omgevingspagina’ biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van linkbuilding. Dit is een techniek waarbij je links uitwisselt (ofwel: links ruilt) met andere websites om zo hoger te scoren in zoekmachines zoals Google. Is er een restaurant in de buurt die met je wilt samenwerken? Plaats dan een link naar de website van het restaurant en zorg ervoor dat dit vice versa ook gebeurt. Maak hier van tevoren duidelijke afspraken over om verwarring te voorkomen.

Contactinformatie op je eigen website

De contactinformatie pagina mag niet ontbreken op de eigen website voor je B&B. Een goede, persoonlijke en volledige contactpagina zorgt voor vertrouwen. Zorg voor een vermelding van je bedrijfsnaam, locatie (optioneel een interactieve Google Maps kaart), e-mail, telefoonnummer en eventueel je KvK en BTW nummer. Een contactformulier is een must. Om het laagdrempelig te houden, is het raadzaam om niet te veel informatie van gasten te vragen. Een naam en e-mail adres is meestal voldoende.

Ook interessant:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

Laat een reactie achter