Algemeen

Zó creëer je een Onvergetelijke Ervaring voor gasten

Bedandbreakfast.nl;

Dat een unieke belevenis tevreden gasten oplevert, is niets nieuws. Maar hoe creëer je nu zo’n onvergetelijke ervaring? In dit artikel vertellen we je er meer over en inspireren we je met praktijkvoorbeelden van Bedandbreakfast.nl!

Beleveniseconomie 

Al aan het einde van de vorige eeuw introduceerden onderzoekers Pine & Gilmore de term ‘beleveniseconomie’. Hierbij staat een beleving of een onvergetelijke ervaring centraal, die geassocieerd wordt met een product of dienst. Dit is dus anders dan een economie waarbij het product of dienst zelf centraal staat. Voor B&B’s staat daarmee de ervaring van een overnachting centraal, en niet enkel de functionaliteit ervan.

Beleveniseconomie Pine & Gilmore

Unieke ervaring 

Als je hier als B&B-eigenaar op in wilt spelen, is het belangrijk om na te denken over jouw concept. Je kunt je gasten een onvergetelijke ervaring bieden als ze iets meemaken dat uniek en bijzonder is, en de verwachtingen overtreft. Daarmee creëer je een memorabele beleving die niet snel vergeten wordt. Als je dit wilt bereiken, dient je concept onderscheidend te zijn van je concurrentie. Een aantal voorbeelden van unieke B&B’s: 

Boutique Resort Life is Good

Boutique Resort Life is Good – Heeswijk Dinther 

Overnachten in een eeuwenoude eik op 4 meter hoogte; dat doe je niet elke week! Te midden van de bomen en de natuur genieten gasten hier van een luxe boomsuite met groot dakterras, waar de vogels je naaste buren zijn! De suite beschikt zelfs over een Finse sauna. 

't Wijntjesbos

‘t Wijntjesbos – Enschede

Bij ‘t Wijntjesbos ervaar je hoe het is om te leven in een authentieke woonwagen. Een wereld die voor velen onbekend is, maar tijdens een overnachting in één van de wagens waan je je even een echte gypsy. Eigenaren Steffan en Ruby brengen de passie voor de wagens met liefde over op de gasten, lezen we in de reviews op Bedandbreakfast.nl. 

Goed Fout

Goed Fout – Olst 

Back to the 70’s! Bij B&B Goed Fout in Olst stap je in een tijdmachine naar de jaren 70. Aan alle details is gedacht, en gasten die deze tijd meegemaakt hebben kunnen moeiteloos herinneringen aan vroeger ophalen. Ouderwetse bordspellen, zwart-wit TV en plaatjes draaien; een onvergetelijke ervaring in een unieke omgeving. 

De Vreemde Vogel

De Vreemde Vogel – Vlaardingen 

Bij De Vreemde Vogel in Vlaardingen vind je niet één, maar tien unieke kamers. Zo bieden ze voor ieder gezelschap wat wils. Overnachten in een struisvogel, vliegtuig of safaritent; het kan allemaal. Om de ervaring compleet te maken is er zelfs een escaperoom aanwezig op het terrein. 

Onderscheidend vermogen

Zoals bij deze voorbeelden te zien is, zijn er veel mogelijkheden om unieke ervaringen te creëren. Heb je geen ruimte voor een bijzonder bouwwerk in de tuin? Bedenk dan hoe je de gastenkamers om kunt toveren tot een unieke plek, of benadruk het onderscheidend vermogen van je pand of locatie. Dit maakt het de moeite waard om jouw B&B te boeken. Wat is er nu mooier dan gasten die enthousiaste reviews schrijven over de unieke ervaring bij jouw B&B? 

Ook interessant: 

Over de auteur

Avatar

Evi Heijmans

Brand Strategist bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter