Inspirerende Bestemmingen

De Elfstedentocht fietsen en overnachten bij Gastvrije B&B’s

Bedandbreakfast.nl; De Elfstedentocht fietsen en overnachten bij Gastvrije B&B’s

Hoewel de tocht der tochten bij voorkeur op schaatsen wordt gereden, staat de fietsvariant ook bij veel mensen op de bucketlist. Wil je de Elfstedentocht fietsen? Reis dan van de ene naar de andere B&B en overnacht op de leukste locaties!

Leeuwarden

Met de fiets kun je natuurlijk in iedere willekeurige Elfstedenstad beginnen aan de route, maar Leeuwarden is symbolisch gezien wel het meest passend. Van oudsher is de hoofdstad van Friesland dé plek waar de Elfstedenroute start en eindigt. Bovendien biedt de stad ook genoeg mogelijkheden om vooraf en achteraf te genieten van bezienswaardigheden, goede restaurants en leuke B&B’s.

Bed and Breakfast Leeuwarden

Sneek

De Elfstedentocht fietsen kan natuurlijk niet zonder een tussenstop in Sneek. Deze prachtige stad is rijk aan monumenten en oude stadsgezichten. Een perfecte plek om even bij te komen bij een B&B of op een gezellig terrasje. De iconische Waterpoort, het Stadhuis en de historische kerken mag je zeker niet missen. Heb je alle tijd voordat je verder fietst? Huur dan een bootje om over het Sneekermeer te varen.

Bed and Breakfast Sneek

Stavoren

Wie de Elfstedenroute volgt, maakt vanzelf kennis met ‘Het vrouwtje van Stavoren’. Dit opvallende beeld vind je aan de haven van de stad. Volgens de oude verhalen was deze dame een rijke koopmansweduwe, die ondanks haar rijkdom toch het kostbaarste op aarde wilde bezitten… Wil je meer weten? Ga de Elfstedentocht fietsen en laat je ter plekke betoveren door deze Friese sage!

Bed and Breakfast Stavoren

Bolsward

Misschien is Bolsward wel het meest geliefd onder fietsers die de tocht der tocht afleggen met hun stalen ros. Tenslotte is deze stad het start- en eindpunt van de jaarlijkse Fiets Elfstedentocht, waarbij duizenden deelnemers de Elfstedentocht fietsen in één dag. Een mooie prestatie natuurlijk, maar eigenlijk is het nóg leuker om lekker de tijd te nemen en dit prachtige stadje te ontdekken vanuit een B&B, nietwaar?

Bed and Breakfast Bolsward

Harlingen

Wie eenmaal in Harlingen is geweest, weet dat dit havenplaatsje veel meer te bieden heeft dan alleen een veerdienst richting de Waddeneilanden. Wanneer je de historische binnenstad bezoekt, waan jij jezelf zo terug in de tijden van weleer. Bewonder de talloze monumenten, aanschouw hoe het Expeditieschip Willem Barentsz wordt herbouwd of plof gewoon lekker neer op een leuk terras.

Bed and Breakfast Harlingen

Elfstedentocht fietsen

De Elfstedentocht fietsen… Het kan natuurlijk in één dag, maar dan heb je eigenlijk te weinig tijd om te genieten van al het moois dat deze authentieke steden bieden. Maak er daarom een onvergetelijke fietsvakantie van en overnacht bij gastvrije B&B’s. Het is de leukste en meest comfortabele manier om écht kennis te maken met de Friese elf steden, ervaar het zelf!

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

9 Reacties

 • Beste Josjah,

  Bestaat er ook een Elfstedentocht route waarbij op voorhand de B&B’s al geboekt is, en wat zijn daarin de opties?
  We willen hem da per auto afleggen met diverse overnachtingen.

  M.v.g.r.
  Toon

  • Beste Toon,

   Leuk dat jullie de Elfstedentocht met de auto willen afleggen. Helaas bestaat er geen route waarbij de B&B’s op voorhand al geboekt zijn, dat heeft waarschijnlijk ook te maken met de beschikbaarheid van verschillende B&B’s. Via Bedandbreakfast.nl kun je zien welke accommodaties beschikbaar zijn op het gewenste moment. Om teleurstelling te voorkomen, is het is raadzaam om de gewenste B&B’s vooraf te reserveren. Succes en alvast veel plezier!

 • Beste Josjah,
  Is het mogelijk om ook erbij fietsen te huren , want we komen uit buitenland.
  Met vriendelijke groeten,
  Marianne

  • Beste Marianne,

   Waarschijnlijk is het in jullie geval het meest handig om fietsen te huren bij een lokale fietsverhuurder. Uiteraard is het ook raadzaam om vooraf een verblijf te reserveren bij de B&B’s die jullie willen bezoeken, maak er een leuke tijd van!

 • Hallo Mh/Mw ,
  Wij willen met een groepje van 6 personen de 11 stedentocht gaan sputteren met de Solex. Is er iemand die toevallig een schema voor handen heeft met route en overnachting. Wellicht zijn mensen ons voorgegaan en willen dit dan graag met ons delen

Laat een reactie achter