Inspirerende Bestemmingen

Ga op kraamvisite in de dierentuin en blijf slapen in een B&B!

Weekendje weg

Er komt eindelijk mooi weer aan! Geniet er van in de dierentuin én daarna lekker overnachten in een B&B!

Pak je tas vast in, er is prachtig weekendweer op komst! Denk je aan de lente dan denk je aan jonge dieren. En die zijn volop te vinden in de zoo! Maar die ene leuke dierentuin zit vaak nét iets te ver weg… Geen probleem: overnacht in een bed en breakfast en maak van het eerste echte lenteweekend een (kraam)feest!

Bed and breakfasts vlakbij Artis
Midden in Amsterdam ligt de oudste dierentuin van Nederland: Artis. Hier leven ongeveer 900 diersoorten en kun je op kraamvisite bij de pasgeboren bennett wallabies! Deze kleine kangoeroes steken steeds vaker hun kop uit de buidels van hun moeders. Laat jezelf na een  lange dag lekker in de watten leggen in één van de vele Amsterdamse B&B’s en trek na je overnachting de hoofdstad in!

Lente

Na een lange dag eerst even bijkomen in een B&B in de buurt van Diergaarde Blijdorp.

B&B’s rondom Diergaarde Blijdorp
Diergaarde Blijdorp is een ruim opgezet dierenpark in Rotterdam. Je wandelt hier onder meer over de bodem van de oceaan en dwars door de woestijn. Je maakt makkelijk een paar kilometers in Diergaarde Blijdorp, bijkomen doe je dan ook in een B&B in de buurt van dit mooie park. Vergeet trouwens niet de Afrikaanse Savanne te bezoeken, hier huppelt sinds een maand een klein girafje rond, erg leuk om te zien!

Bezoek Dierenpark Emmen en blijf slapen
Twee andere baby-girafjes kun je bewonderen in Dierenpark Emmen. Azizi en Uzuri (Afrikaans voor ’’Dierbaar’’ en ’’Schoonheid’’) kun je vinden in het Afrika-gebied. Bezoek ook meteen de vijf pasgeboren ringstaartmaki’s in hetzelfde themagebied. Misschien ligt Emmen voor jou niet naast de deur, maar het park is zeker de moeite waard. Overnacht daarom in Emmen en geniet de volgende dag verder van het Drentse landschap!

Weekendje weg

Eerst naar Burgers Zoo en daarna overnachten + ontbijten in een Arnhemse B&B!

Bed en breakfast + Burgers’ Zoo
Een bijzonder kraambezoek breng je aan Burgers’ Zoo in Arnhem. Hier is in februari een jonge ringelrob (kleine zeehond) ter wereld gekomen. Burgers’ Zoo is tot op heden de enige dierentuin ter wereld waar jonge ringelrobben zijn geboren. In dit park is ook weer veel te zien en te beleven. Bovendien is Arnhem zelf ook erg de moeite waard om te ontdekken, ga na je B&B-overnachting shoppen of bezoek een mooi museum.

Ook leuk: Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek of Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Welk dierenpark je ook gaat bezoeken, er is altijd wel een B&B in buurt waar je kunt bijkomen na een dag vol wandelen en kraamgeluk. Kijk op Bedandbreakfast.nl voor de plaats die jouw voorkeur heeft.

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

2 Reacties

Laat een reactie achter