B&B Aanraders

Geschikte B&B’s voor een Contactvrij Verblijf

Bedandbreakfast.nl; Geschikte B&B’s voor een Contactvrij Verblijf

Het contact wordt beperkt, maar de gastvrijheid blijft: dát is een Contactvrij Verblijf. Ontdek snel de leukste B&B’s die geschikt zijn voor een fijn en verantwoord verblijf in het (post-)coronatijdperk. Ideaal voor de vakantie of een weekendje weg!

Contactvrij Verblijf

Met een contactvrij verblijf, kun je rekenen op een gastvrije accommodatie die wordt schoongemaakt en ontsmet volgens de richtlijnen van het RIVM. Veiligheid staat voorop, maar er is ook ruimte om de typische gastvrijheid van een B&B te ervaren. Zo word je nog steeds hartelijk welkom geheten, maar wel met voldoende afstand. Het ontbijt wordt ’s morgens veelal klaargezet voor je gastenverblijf en de betaling verloopt contactloos via pin, bankoverschrijving of betaalverzoek.

Een Contactvrij Verblijf is te herkennen aan het groene label op de presentatiepagina.

Zekerheden

Met behulp van het filter Contactvrij Verblijf vind je op Bedandbreakfast.nl eenvoudig een accommodatie, die past binnen de richtlijnen van de anderhalve-meter-maatschappij. Zo kun je met een gerust hart een Bed and Breakfast reserveren. Bij contactvrije B&B’s wordt er alles aan gedaan om je verblijf zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen. De betreffende B&B-eigenaren hebben daarbij aangegeven aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  1. De B&B wordt gerund, schoongemaakt en ontsmet volgens de richtlijnen van het RIVM.
  2. Tijdens het verblijf wordt het contact tussen de (andere) gasten en B&B-eigenaar tot een minimum beperkt. Op contactmomenten wordt voldoende afstand gehouden.
  3. In- en uitchecken vindt plaats op gepaste afstand: bijvoorbeeld door de sleutel klaar te leggen of er wordt gebruikgemaakt van een sleutelkastje of code. Daarnaast is er voor ieder gastenverblijf een uitgebreide informatievoorziening aanwezig met uitleg over de accommodatie, omgeving, mogelijkheden diner, etc.
  4. Gasten mogen geen gebruikmaken van gemeenschappelijk sanitair, tenzij alle gasten tot één huishouden behoren.
  5. Het ontbijt wordt (bij voorkeur) genuttigd in het gastenverblijf / op de kamer, of bij mooi weer op het terras.
  6. De gastenkamer is voorzien van voldoende ‘basisbenodigdheden’, zoals handdoeken, zeep, desinfectiemiddelen, tissues, etc.
  7. Contactloos betalen via pin/bankoverschrijving/betaalverzoek is mogelijk.
  8. De B&B mag open zijn volgens regels van de overheid/Veiligheidsregio.

Extra privacy

Ben je op zoek naar een contactvrij verblijf, maar wens je tegelijkertijd ook extra privacy? Zo’n 76% van de accommodaties op Bedandbreakfast.nl is voorzien van een eigen entree en privé sanitair. Als je naast een eigen entree en privé badkamer, ook graag beschikt over een eigen keuken of kitchenette, dan ben je bij 44% van de B&B’s aan het juiste adres. Ideaal voor reizigers die gecharmeerd zijn van kleinschalige accommodaties, maar ook de mogelijkheid willen hebben om zelf maaltijden te bereiden.

Veilig Recreëren

Als B&B-bezoeker draag je zelf ook bij aan een veilige vakantieomgeving. Denk daarbij aan naleving van de basisregels die het RIVM heeft opgesteld, zoals vaak handen wassen en 1,5 meter afstand houden. Heb je last van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Of heb je last van koorts en/of benauwdheid? Overleg dan samen met de eigenaar of je de verblijfsdata kunt verplaatsen.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Avatar

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

8 Reacties

 • Hallo BnB.nl, wij zouden wel mee willen doen aan die contactloze BnB echter de gemeente Amsterdam heeft een eigen keuken in de BnB niet toegestaan omdat het hebben van een eigen keuken de ruimte veranderd in een zelfstandige woning die dan verhuurd moet worden aan een woningzoekende, (BnB oppervlakte 30m2) in Amsterdam. Dus hebben wij de kookgelegenheid moeten verwijderen om zonder boete voort te gaan. Ideetje van wethouder Wonen, dus let hierop BnBs in Adam. Houd Vol en groeten, Studio Palamedes Amsterdam

  • Beste Edwin,

   Bedankt voor je reactie. Het beschikbaar stellen van een eigen keuken is geen voorwaarde voor een contactvrij verblijf. Een eigen keuken is wel een pré voor B&B-bezoekers die op zoek zijn naar extra privacy en de mogelijkheid willen hebben om zelf maaltijden te bereiden. Toch zijn er genoeg gasten die met plezier een gastenverblijf reserveren zonder keuken. Zij laten tijdens hun verblijf eten bezorgen of halen het zelf af. Daarnaast hebben zij vanaf 1 juni weer de mogelijkheid om restaurants te bezoeken.

 • op de website van bedandbreakfast.nl duidelijker aangegeven worden dat we een volledig Coronaproof contactloos zijn. Op de site is dat onder Groningen stad bijna niet te vinden..

  • Bedankt voor je reactie! Wij zien het label ‘Contactvrij Verblijf’ duidelijk op jullie presentatiepagina staan. Ook kunnen sitebezoekers het betreffende filter aanvinken als zij zoeken naar B&B’s in Groningen, waarna alle contactvrije B&B’s in het zoekresultaat in Groningen verschijnen.

 • Als ik iets heb gevonden dan met ik elke keer opnieuw mij voorkeuren afvinken.
  Is dat niet op een of andere manier voor de gebruiker vast te houden?

  • Dag Henk,

   Leuk dat je reageert! Binnen een zoekopdracht blijven de filters standaard aangevinkt, ook als je bijvoorbeeld de datum wijzigt. Maar als je de plaats/bestemming wijzigt, dan worden de filters inderdaad gereset. Dit komt omdat bepaalde filters dan niet meer van toepassing kunnen zijn bij de nieuwe zoekopdracht, bijvoorbeeld de ligging aan zee.

Laat een reactie achter