B&B Aanraders

Historisch Overnachten bij B&B’s in Monumenten

Bedandbreakfast.nl; Historisch Overnachten bij B&B’s in Monumenten

In Nederland vind je tal van monumenten waarin de mooiste B&B’s zijn ondergebracht. Deze accommodaties bieden een unieke mix van historie, luxe en comfort: ideaal dus voor een weekendje weg. Ontdek alvast 5 bijzondere adressen!

Onder den Peerenboom – Benschop

Ben je op zoek naar bijzondere monumenten in Zuid-Holland, waar je kunt rekenen op een onvergetelijk verblijf? Laat je dan in de watten leggen bij B&B Onder den Peerenboom. De gastenverblijven zijn ondergebracht in fraai gerestaureerde oud-Hollandse schuren, hierbij hebben de eigenaren zoveel mogelijk historische elementen intact gelaten. Bovendien gaan duurzaamheid en comfort hier hand in hand samen. Zo worden er bij het ontbijt volop verse streekproducten geserveerd, maar kun je ook ontspannen in de Dutchtub.

Onder den Peerenboom

B&B De Stadssingel – Steenwijk

B&B De Stadssingel is gevestigd in één van de mooiste monumenten die het vestingstadje Steenwijk rijk is. Het rijksmonument dateert uit 1886 en is omgetoverd tot een luxe B&B met vier gastenkamers. De kamers hebben elk hun eigen sfeer en indeling, waardoor er altijd wel één bij je wensen past. Droom weg in een historische ambiance, met het comfort van nu. De volgende morgen wacht er een lekker ontbijt, waarna je eropuit kunt in de omgeving. Wat denk je van een stadswandeling of boottocht door de Weerribben?

B&B De Stadssingel

B&B Overmunthe – Urmond

Tijdens een wandel- of fietsvakantie in Limburg, is een tussenstop bij B&B Overmunthe een echte aanrader. Deze B&B is gelegen in het schilderachtige dorp Urmond en wordt omringd door andere monumenten. Er zijn twee gastenkamers, waarbij de houten spanten in de zolderkamer goed zichtbaar zijn. Het uitgebreide ontbijt wordt ‘s morgens geserveerd in de ontbijtruimte, die je ook mag gebruiken om later op de dag een spelletje te doen. Daarnaast leent de romantische tuin zich goed om bij te komen na een wandeling.

B&B Overmunthe

‘t Schippershuijs – Gouda

In Gouda vind je tal van bezienswaardigheden, terrasjes, winkels en Goudse wafels! Dwaal rond door de binnenstad en laat je betoveren door de historische monumenten, waarin bovendien enkele B&B’s zijn gevestigd. ‘t Schippershuijs één van de leukste opties om te overnachten. In dit monumentale pand beschik je over een mooie suite die van alle gemakken is voorzien. Ook hier zijn de authentieke elementen bewaard gebleven. Leuke extra: de gastheer is historicus en laat op verzoek graag de mooiste plekken in de stad aan je zien.

‘t Schippershuijs

Saenliefde – Wormer

Als je weg bent van monumenten, dan mag een bezoekje aan de Zaanse Schans niet op je bucketlist ontbreken. Neem de tijd om deze historische bezienswaardigheid te ontdekken en overnacht bij B&B Saenliefde. Deze schitterende B&B is gelegen aan de Zaan, op steenworp afstand van de Zaanse Schans. Overnacht in één van de unieke gastenverblijven in het monumentale pakhuis uit 1680, of reserveer één van de prachtige kamers in het gastenhuis in de tuin. Uiteraard wordt er ‘s morgens een heerlijk ontbijt geserveerd.

Saenliefde

Meer B&B’s in Monumenten

Dompel je onder in de sfeer uit vervlogen tijden en geniet tegelijkertijd van modern comfort; dat kan bij B&B’s die zijn gevestigd in monumentale panden. Van authentieke herenhuizen aan de gracht, tot historische erfgoed logies op het platteland… De keuze uit B&B’s in rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten is groot. Bekijk het complete aanbod en kies voor een onvergetelijk verblijf bij de accommodatie die jou het meest aanspreekt!

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter