Televisie

Interview met B&B Den Heijkant, deelnemer uit Bed en Breakfast op MAX

Kandidaten omroep max

Kees en Tonnie Bierkens van B&B Den Heijkant zijn te zien in de eerste aflevering van ‘Bed en Breakfast’. Foto: MAX

Ook in het nieuwe tv-seizoen van ‘Bed en Breakfast’ op MAX, maken we wekelijks nader kennis met één van de deelnemers en hun B&B. Bedandbreakfast.nl interviewt Tonnie Bierkens van 4-tulpen B&B Den Heijkant, samen met haar man Kees is zij te zien in de eerste aflevering. Na enige twijfel besloot dit Brabantse stel om toch mee te doen aan het populaire programma van Omroep MAX.

NPO

Bij B&B Den Heijkant in het Brabantse Moergestel zit je midden in de natuur, heerlijk!

Te druk voor ‘Bed en Breakfast’ op MAX
Een historisch erfgoed en Rijksmonument dat bestaat uit een boerderij, een graanschuur, een karreschop en een schaapskooi. Het moge duidelijk zijn: B&B Den Heijkant is een bijzondere accommodatie om te verblijven. Dat is de programmamakers ook opgevallen, Tonnie vertelt: “We zijn eerder op tv geweest bij ‘Life is Beautiful’ en daardoor kwam MAX bij ons terecht. Van het één kwam eigenlijk het ander. In eerste instantie hebben wij het wel tegengehouden, want we zijn zelf een grote schuur aan het verbouwen om een aantal extra appartementen te creëren. We hadden het druk genoeg en je bent toch een hele week op pad met de opnames. Nadat we op een rijtje hadden gezet of we het allemaal konden realiseren, hebben we uiteindelijk gezegd: we doen mee!”

Slaapkamer vide

Knusse slaapplaats op de vide in één van de appartementen bij B&B Den Heijkant.

Collega’s die elkaar nodig hebben
‘Bed en Breakfast’ op MAX is gebaseerd op het Britse programma ‘Four in a Bed’, waar de kandidaten onderling vaak tactische spelletjes spelen. Gelukkig gaat het er in de Nederlandse versie een stuk gemoedelijker aan toe, dat heeft Tonnie ook zo ervaren. Ze blikt terug: “We hadden hele leuke collega’s, door alle ervaringen uit te wisselen merk je dat je elkaar samen nodig hebt voor input en tips. Je kunt veel van elkaar leren en daar staan we ook open voor. Verder vond ik het heel leuk om de andere B&B-eigenaren als gast te hebben, maar ik heb niets veranderd aan mezelf of aan de B&B. Je kunt namelijk allerlei extraatjes erbij doen of alles mooi aankleden, maar als de mensen daarna boeken via Bedandbreakfast.nl en noem maar op, dan zijn ze teleurgesteld als het niet hetzelfde is zoals op tv”.

Omroep MAX

In B&B Den Heijkant zijn veel originele details en elementen behouden gebleven, waaronder de eeuwenoude balken.

Blokkendoos
De boerderij waar Tonnie en Kees hun B&B runnen, behoort al sinds het midden van de 17e eeuw toe aan de familie Bierkens. Tonnie vertelt enthousiast: “In onze Brabantse hoeve hebben wij alle originele details en elementen erin gelaten. Dat zorgt ook voor een authentieke beleving. Tijdens de opnames zijn we ook bij een jonger stel geweest dat hun kerkje had verbouwd als een soort blokkendoos. Dus in het begin dachten wij: ‘jeminee, wat hebben jullie gedaan?’ Maar eigenlijk is dat ook het mooiste om te zien; iedereen runt een B&B op zijn eigen manier en je moet doen waar je jezelf het prettigst bij voelt”.

B&B Den Heijkant is op vrijdag 9 januari te zien in de eerste aflevering van de tv-serie Bed & Breakfast. De serie wordt om 21.25 uur uitgezonden op NPO 1 bij Omroep MAX.

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter