Televisie

Interview met B&B Perruque uit tv-serie Bed & Breakfast

Vakantie Friesland

Janny en Nico van B&B Perruque in Koudum, Friesland. Foto: Omroep MAX

De laatste aflevering van Bed & Breakfast wordt vrijdag uitgezonden op MAX. Bedandbreakfast.nl interviewde Janny Pruiksma en Nico Kuijper van B&B Perruque: “De opnames waren heel gezellig, we zijn vertroeteld!”

Elfstedentocht

Een nachtje in de gevangenis doorbrengen is ineens niet meer zo erg.. Als het bij B&B Perruque is!

Bed en Breakfast in de bajes
Een B&B in een voormalig politiebureau in het Friese Koudum, dat klinkt niet alledaags. Dat moeten ook de makers van Bed & Breakfast gedacht hebben, Janny vertelt: “Wij werden opgebeld met de vraag of wij ook mee wilden doen aan het programma. Nico is normaal gesproken niet zo van de publiciteit, maar we besloten toch om mee te doen omdat het goede reclame is voor onze accommodatie. Daarnaast was het heel gezellig, we zouden zo weer meedoen.”

Geen zenuwen voor andere B&B-eigenaren
“We vonden het leuk om andere B&B-eigenaren over de vloer te hebben, maar we werden er niet extra zenuwachtig van. Ze hebben het goed naar hun zin gehad bij ons en hadden volgens mij weinig op- of aanmerkingen. Het kan zijn dat ze onze B&B wel te zakelijk of te groot vonden, maar iedereen doet alles op zijn eigen manier, als het maar met passie is.”

Vakantie Friesland

Een gemoedelijke, huiselijke sfeer, daar gaat het om bij B&B Perruque.

Mee-eten aan de eettafel
Hoe groot of klein een B&B moet zijn, daar gaat het volgens Janny dus niet om. “Wij zitten zelf tussen een B&B en een kleinschalig hotel in. De gemoedelijke, huiselijke sfeer, daar gaat het om. Gasten eten bijvoorbeeld met z’n allen mee aan de eettafel. Ze komen als vreemden binnen en gaan als familie weer weg!”

B&B Perruque is op vrijdag 19 april te zien in de laatste aflevering van de tv-serie Bed & Breakfast. De serie wordt om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1 bij Omroep MAX.

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter