Televisie

Interview met deelnemer uit Bed en Breakfast op MAX: B&B De Tuinkamer Sela

Omroep MAX

Ingrid en Anton van B&B De Tuinkamer Sela nemen deel aan ‘Bed & Breakfast’. Foto: MAX

Meedoen aan ‘Bed en Breakfast’ op MAX brengt veel publiciteit met zich mee, dus waarom zou je je eigen accommodatie niet aanmelden bij de programmamakers? Dat is ook precies wat Ingrid Conelisse van B&B De Tuinkamer Sela heeft gedaan. Bedandbreakfast.nl sprak met deze enthousiaste dame over de opnameperiode én over de bijzondere B&B die ze samen met haar man Anton heeft opgebouwd.

MAX

In het prachtige tuinencomplex van B&B De Tuinkamer Sela kun je heerlijk ronddwalen. Bovendien wandel je vanuit deze tuin direct door naar Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Deelname aan Bed en Breakfast op MAX is commercieel slim
Ingrid en Anton wonen sinds 1979 in het Friese Appelscha, waar zij sinds 2005 B&B De Tuinkamer Sela runnen. Dit koppel heeft door de jaren heen een enorm tuinencomplex opgebouwd waar je als gast zomaar eens zou kunnen verdwalen. Met ondermeer een Victoriaanse volière, een grote vijverpartij en een heus openluchttheater raak je hier niet snel uitgekeken. Ondanks deze pluspunten bleef het voor Ingrid te rustig in de B&B, daarom besloot ze twee jaar geleden om haar accommodatie op te geven voor Bed en Breakfast op MAX. Ingrid vertelt: “Het programma brengt hele mooie publiciteit voor onze B&B, dus commercieel gezien is het slim. Ik dacht dat de kans klein was om uitgenodigd te worden, maar dat viel uiteindelijk mee”.

Kandidaat omroep max

Ingrid en Anton vinden het geweldig om hun gasten te verwennen met biologisch verantwoorde lekkernijen.

Collega’s over de vloer
Het koppel uit Friesland vond de opnameperiode hartstikke leuk en in het begin ongelofelijk spannend. Maar wie denkt dat deze B&B-eigenaren voor het eerst collega’s over de vloer krijgen, heeft het mis. Ingrid licht toe: “Onze B&B wordt nogal geroemd om het eten, mensen komen dan kijken wat er zo bijzonder aan is. Daardoor logeren hier regelmatig B&B-collega’s om inspiratie op te doen, denk ik. Volgens mij waren onze medekandidaten uit ‘Bed and Breakfast’ ook wel positief, maar dat is moeilijk te beoordelen want wij weten ook niet wat ze op de kamers zeggen”.

Boomkamer

B&B De Tuinkamer Sela heeft veel Engelse invloeden, plus een schitterend uitzicht!

Oudgedienden
Ingrid en Anton lopen al wat jaren mee in B&B-branche, hebben zij hun medekandidaten nog iets kunnen leren? Ingrid blikt terug: “Bij één stel waren wij de eerste gasten en het andere koppel is nu ongeveer twee jaar bezig. Eigenlijk zijn wij dan oudgedienden als je het zo mag omschrijven”. Ze lacht en vervolgd daarna: “We hebben wel gehoord dat ze dingen van ons hebben geleerd, maar iedereen doet het op zijn eigen manier en dat is ook de bedoeling. Gasten zoeken meestal een bed and breakfast uit op foto’s, omschrijving en dat bij ze past. Maar het leuke van het programma is dat er B&B’s worden getoond, die je als gast misschien normaal gesproken niet zou uitzoeken”.

B&B De Tuinkamer Sela is op vrijdag 16 januari te zien in de tweede aflevering van de tv-serie Bed & Breakfast. Het programma wordt om 21.25 uur uitgezonden op NPO 1 bij Omroep MAX.

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter