Inspirerende Bestemmingen

Leuke steden voor een originele Citytrip in Nederland

Leuke steden voor een originele Citytrip in Nederland

Als je van plan bent om een citytrip te maken, dan kun je natuurlijk kiezen voor een populaire stad als Utrecht of Amsterdam. Maar mag het van jou iets kleinschaliger en minder druk zijn? Kies dan voor één van de volgende leuke steden, waar je minstens zoveel plezier beleeft!

Kaasstad Alkmaar

Nederland telt tal van leuke steden, maar Alkmaar behoort tot de absolute top. De stad staat natuurlijk bekend om de wereldberoemde kaasmarkt, die iedere vrijdagmorgen van april tot half september plaatsvindt. Toch valt er hier nog zoveel meer te beleven. Zo ben je al urenlang zoet met shoppen, het bewonderen van authentieke panden en het ontdekken van de verborgen hofjes. En wat dacht je van een bezoek aan één van de vele musea of een rondvaart door de idyllische grachten?

Bed and Breakfast Alkmaar

Weekendje Zierikzee

Zierikzee is misschien niet de grootste stad voor een citytrip, maar deze Zeeuwse plaats kent wel een grootse historie! Met ruim vijfhonderd monumenten, gezellige terrasjes en de oude stadshavens, hoort dit historische stadje zeker thuis in het rijtje van leuke steden in eigen land! Reserveer een verblijf bij een gastvrije B&B, zodat je genoeg tijd hebt om te winkelen en het centrum te verkennen. Voor een spectaculair uitzicht over de stad, is het beklimmen van de Sint Lievens Monstertoren een aanrader.

Bed and Breakfast Zierikzee

Hanzestad Elburg

Ben je op zoek naar andere leuke steden met een rijke geschiedenis? Denk dan eens aan een verblijf in Hanzestad Elburg. Tot 1932 lag deze authentieke vestingstad aan de Zuiderzee, waardoor het deel uitmaakte van het historische Hanzeverbond. Mede dankzij de vestingwallen, de Vischpoort, de haven en de typische keitjesstoepen, waan jij je hier al snel in de middeleeuwen. De stad is klein van formaat, maar de toeristische mogelijkheden zijn groot: van een bezoek aan de musea, tot een fietstocht over de Veluwe.

Bed and Breakfast Elburg

Monumenten tellen in Dordrecht

Over leuke steden gesproken: Dordrecht is echt zo’n stad waar je compleet wordt verrast door al het moois dat je ziet. Met zo’n duizend monumenten verspreid over de stad, kom je hier ogen en oren tekort. Je raakt dan ook op slag verliefd op de oude binnenstad en het historisch havengebied. Bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn de Grote Kerk en de Groothoofdspoort. Extra pluspunt: de stad ligt direct naast Nationaal Park De Biesbosch, waar je volop kunt varen, wandelen en fietsen.

Bed and Breakfast Dordrecht

Markiezenstad Bergen op Zoom

Noord-Brabant heeft vele leuke steden, maar voor een verrassende stedentrip kun je het beste kiezen voor Bergen op Zoom. Door het kleinschalige karakter van de Markiezenstad, hangt er een intieme sfeer in het oude centrum. Dwaal rond door de sfeervolle straten, bewonder monumenten zoals stadspaleis Het Markiezenhof en de Lievevrouwepoort. Toe aan een hapje en een drankje? Plof dan neer op een terrasje aan de Grote Markt, met zicht op de Sint Gertrudiskerk met de iconische Peperbus.

Bed and Breakfast Bergen op Zoom

Deel dit artikel:

Over de auteur

Avatar

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

2 Reacties

 • Hoi Josjah,
  Wij (mijn man en ik) hebben ook al verschillende B en B ,s bezocht.
  Er is wel een groot verschil in prijzen.
  Maar natuurlijk ook in huizen oftewel de gehuurde ruimte.
  Mijn mening is dat je goed wat kunt hurn,maar wel goed moet opletten waar je terecht komt.

  • Hoi Corrie,

   Wat leuk dat jullie ook B&B’s bezoeken, het is naar mijn mening één van de mooiste manieren om een plek beter te leren kennen. Je hebt gelijk dat de verschillen groot kunnen zijn tussen B&B’s, maar dat maakt ze ook wel weer uniek. Doordat geen enkele B&B hetzelfde is, vind je voor iedere gelegenheid wel een leuke plek om te overnachten. En het is inderdaad altijd goed om even te checken waar je precies terecht komt, bedankt voor je reactie!

Laat een reactie achter