Inspirerende Bestemmingen

Leukste steden voor Koningsdag 2019

Bedandbreakfast.nl; Leukste steden voor Koningsdag 2019

Op Koningsdag kleuren de straten en pleinen in heel Nederland weer oranje en is iedereen in de feeststemming. Weet jij al wat je gaat doen met Koningsdag 2019? Ontdek hier de leukste steden om deze nationale feestdag te vieren met vrienden of familie en overnacht bij een B&B!

Amersfoort

Dit jaar viert koning Willem-Alexander samen met zijn familie zijn verjaardag in Amersfoort. Vang een glimp op van de koninklijke familie tijdens hun route door de stad en vier deze dag met vele activiteiten en evenementen. De route van de koninklijke familie begint op de Kleine Haag bij Mariënhof en eindigt op het Eemplein, het epicentrum van de stad. Tijdens Koningsdag 2019 in Amersfoort worden er gedurende de dag verschillende festiviteiten georganiseerd op het Eemplein.

Bed and Breakfast Amersfoort

Amsterdam

Vier Koningsdag 2019 in Amsterdam, het grootste openlucht evenement van Nederland. Met bruisende feesten, leuke festivals en gezellige vrijmarkten biedt Amsterdam voor ieder wat wils. Bezoek de wijk de Pijp en geniet van lekkere hapjes en drankjes op het Marie Heinekenplein. Of huur samen met je vrienden een bootje of sloep en beleef de nationale feestdag vanaf het water. Een echte aanrader!

Bed and Breakfast Amsterdam

Eindhoven

Met een breed programma voor alle leeftijden en de gemoedelijke sfeer, is Eindhoven een populaire stad om het Koningsfeest te vieren. Overal in de stad vind je verschillende feesten, rommelmarkten en podia met bekende artiesten. Op zoek naar een gezellig Hollands feestje? Ga dan naar de Markt en ervaar de echte Brabantse gezelligheid. Koningsdag 2019 in Eindhoven wordt hoe dan ook een geslaagde dag.

Bed and Breakfast Eindhoven

Groningen

Vorig jaar werd Groningen bezocht door het koninklijke echtpaar, waarbij koning Willem-Alexander na afloop zelfs zei: “Er gaat niets boven Groningen.” Een mooie reden dus om dit jaar te kiezen voor deze noordelijk gelegen Hanzestad. In de hele stad vind je leuke festiviteiten en vrijmarkten voor jong en oud. Voor de kids worden er overdag veel oer-Hollandse sport- en spelactiviteiten georganiseerd, zoals koekhappen en zaklopen. ’s Avonds start het muziekprogramma en kun je op verschillende locaties in de stad Koningsdag 2019 verder vieren.

Bed and Breakfast Groningen

Utrecht

Utrecht is één van de leukste bestemmingen om Koningsdag 2019 te vieren. Bezoek vooral de feestelijke, traditionele vrijmarkten. De vrijmarkt begint hier al op Koningsnacht, erg uniek! In winkelcentrum Terwijde wordt er een kindervrijmarkt georganiseerd. In de stad vind je verschillende muziekfestivals en er is een speciaalbier festival. Net als in Amsterdam is het in Utrecht ook mogelijk om met een gehuurd bootje of sloep door de Utrechtse grachten te varen en zo Koningsdag te vieren.

Bed and Breakfast Utrecht

Deel dit artikel:

Over de auteur

Maaike Theuws

Maaike Theuws

Houdt ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken en doet dit het liefst op een persoonlijke manier. Kiest daarom vaak voor een kleinschalige B&B voor een unieke ervaring.

Laat een reactie achter