Televisie

Nederlanders starten B&B in Frankrijk in tv-serie ‘Ik vertrek’.

Ik Vertrek

Marcel, Thea en hun dochter Charlotte vertrekken om in Frankrijk een bed and breakfast te starten.

Wat een sprong in het diepe: je huis verkopen, baan opzeggen en met het hele gezin – en paarden – vertrekken naar Frankrijk om daar een bed & breakfast te beginnen. Thea en Marcel wagen het erop. In de aflevering van 27 november 2014 van ‘Ik vertrek’ zien we hoe ze een oude boerderij in de Auvergne opknappen tot woonhuis met een gîte en een bed and breakfast: Les Vernelles.

Marcel heeft een goede baan in de petrochemische industrie maar de paardenmensport is zijn grote passie. “Straks, als we in Frankrijk zitten, hoop ik veel meer tijd te hebben om te mennen. Er zijn mooie weggetjes in de omgeving, dan kunnen ook naar het bos toe en daar lekker picknicken.” Thea geeft haar baan op als activiteitenbegeleider voor dementerende ouderen. Ze vindt het moeilijk om haar baan en de mensen achter te  laten, maar “weggaan voelt goed”.

Vervallen boerderij wordt B&B
In Saint Aubin le Monial in de Auvergne heeft het stel een vervallen boerderij gekocht met een flink stuk grond voor hun paarden. De boerderij willen ze verbouwen tot een woonhuis met een gîte en een bed and breakfast. Daarnaast willen ze een minicamping realiseren.

Voor het zover is, moeten ze wel wat drempels overwinnen. Zo wil hun zestienjarige dochter Charlotte liever niet weg uit Nederland. En Marcel en Thea vinden het niet makkelijk om hun twee zoons en pasgeboren kleindochter achter te laten. Gelukkig maken ze met hard werken hun ‘B&B Les Vernelles’ tot een succes.

Bekijk de B&B van Thea en Marcel op Bedandbreakfast.eu
Ben je benieuwd naar het resultaat? Het bed & breakfast van Thea en Marcel in St. Aubin le Monial heeft een presentatie op Bedandbreakfast.eu dus je kunt er gewoon een verblijf boeken! De aflevering van 27 november 2014 van ‘Ik Vertrek’ kun je hier terugkijken.

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

Laat een reactie achter