Geclassificeerde B&B

Prachtige bed & breakfasts bekroond met kwaliteitstulpen

B&B Het Schepershoes

Heerlijk buiten ontbijten bij B&B Het Schepershoes in het dorpje Peest in Drenthe.

Iedere week ontvangt wel ergens in Nederland een bed & breakfast de bekende roze tulpjes: een bewijs dat de kwaliteit gecontroleerd is door een mystery guest van Stichting Bed & Breakfast Nederland. We stellen een paar onlangs geclassificeerde B&B’s aan je voor.

Bed and breakfast Het Schepershoes in Peest.

Rinette de Jong van B&B Het Schepershoes in Peest.

Vier tulpen voor B&B Het Schepershoes
Begin augustus werd B&B Het Schepershoes in het Drentse dorp Peest geclassificeerd in de kwaliteitscategorie van vier tulpen. Op de foto rechts zie je eigenaresse Rinette de Jong die de bed & breakfast-vlag ontvangt uit handen van burgemeester H. van der Laan van de gemeente Noordenveld. Het Schepershoes is een B&B naar Engels voorbeeld: huiselijk en kleinschalig. Je logeert er in een ruime kamer met eigen sanitair op de bovenverdieping van de Saksische boerderij.

Bed and breakfast Het Schoolhuis in Fewert
Ook Alice Dijkstra, eigenaresse van Bed & Breakfast Het Schoolhuis in het Friese dorp Ferwert, werd verrast door een bezoek van haar burgemeester. Haar B&B kan sinds medio juni bogen op vijf tulpen.

B&B in Ferwert

Alice Dijkstra, eigenaresse van B&B Het Schoolhuis in het Friese Fewert, mag trots zijn op 5 tulpen.

B&B Het schoolhuis

Uitzicht vanuit B&B Het Schoolhuis.

B&B het Schoolhuis is ingericht in een statig pand uit 1877 dat prachtig is gerestaureerd. Je kunt er overnachten in een van de vier gastenkamers. De eigen kippen zorgen voor kakelverse eieren en Alice maakt regelmatig jam en andere heerlijkheden voor bij het ontbijt. Je kunt virtueel rondwandelen in Bed and Breakfast Het Schoolhuis! Ga hiervoor naar de presentatiepagina van Het Schoolhuis en klik aan de linkerkant (onder het zoekvak) op ‘Binnenkijken bij deze B&B’.

B&B Ezelgasterij uit Vierlingsbeek: 2 tulpen
Je kent Bed en Breakfast Ezelgasterij Aan de Maasheggen in het Brabantse plaatsje Vierlingsbeek misschien nog wel van de tv-serie Bed & Breakfast van Omroep MAX. Dit B&B was de winnaar van aflevering 2 van seizoen 2 van de serie. Het leverde de eigenaren veel gasten op, laat onze mystery guest weten.

B&B Aan de Maasheggen

Het zonnige terras van Ezelgasterij Aan de Maasheggen.

B&B De Ezelgasterij.

Nicole Huibers van De Ezelgasterij.

Na het bezoek van de mystery guest bezoek heeft Stichting Bed & Breakfast Nederland twee tulpen toegekend aan bed & breakfast Ezelgasterij Aan de Maasheggen. Als gast kun je hier slapen tussen de ezels of de nacht doorbrengen in een wijnvat van 20.000 liter: een ervaring om nooit te vergeten!

Op de Knolle Bed & Breakfast: 5 tulpen
In het voorjaar werd Op de Knolle Bed & Breakfast in het Friese dorp Oosterwolde bekroond met vijf tulpen. Op De Knolle is een luxe B&B met twee ruime gastensuites in het koetshuis van een Saksische boerderij. De eigenaren verzorgen met veel plezier een table d’hôte als je dat wenst: heerlijk dineren met de gastheer en gastvrouw en eventueel andere gasten. De lokale krant ‘Ooststellingwerver’ publiceerde een mooi artikel over de classificatie (zie onder).

Bed and breakfast Op De Knolle
B&B’s met gecontroleerde kwaliteit
Momenteel zijn 460 Nederlandse bed en breakfasts geclassificeerd in de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Zij zijn allemaal te vinden op www.bedandbreakfastclassificatie.nl. Hier kun je accommodaties eenvoudig selecteren op aantal tulpen (1 t/m 5) en meteen een reserveringsaanvraag doen. Bekijk het aanbod van B&B’s met tulpen >>

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

Laat een reactie achter