Geclassificeerde B&B

Nominaties Beste Bed and Breakfast van Nederland 2022

Bedandbreakfast.nl; Nominaties Beste Bed and Breakfast van Nederland 2022

Het is tijd om de genomineerden voor de verkiezing van ‘Beste Bed and Breakfast van Nederland 2022’ te onthullen. Maar liefst twaalf B&B’s uit vier verschillende categorieën komen in aanmerking voor de eretitel, bekijk snel de gegadigden!

Nominaties categorie 5 Tulpen

De drie B&B’s die kans maken op de hoofdprijs in de categorie 5 tulpen, bieden een tot in de puntjes verzorgd verblijf met een fantastisch ontbijt én een unieke beleving. Zo waan jij je bij Hemeltjelief bij Caro op het Franse platteland, waar je ook kunt aanschuiven voor table d’hôtes. De Buinerhoeve biedt een exclusief verblijf voor twee gasten met privé sauna en een eigen tuin. En bij Logan Landing ervaar je hoe het is om eventjes te wonen op een statig landgoed. Welke B&B wordt verkozen tot Beste Bed and Breakfast van Nederland 2022?

 • Hemeltjelief bij Caro – Ezinge | GR
 • De Buinerhoeve – Buinen | DR
 • Logan Landing – Rilland | ZL

Nominaties categorie 4 Tulpen

De genomineerde accommodaties in de categorie 4 Tulpen zitten vol aangename verrassingen. Bij De Schuur Inn verblijf je letterlijk in een schuur, maar dan wel één die de eigenaren met veel liefde hebben omgetoverd tot sfeervolle B&B. Bij B&B de Maaskei zijn veel gasten verrast over de warme ontvangst met Limburgse vlaai en de grote hybride hottub in de tuin. Tot slot is de idyllische locatie van Droom in het Bos niet alleen verrassend, maar de indeling van het gastenverblijf met een heuse tuinkamer is dat ook.

Nominaties categorie 3 Tulpen

De eerste nominatie in de categorie 3 Tulpen gaat naar Bed and Breakfast de Groes in de Achterhoek. Deze mooie B&B biedt drie kamers en een gemeenschappelijke ruimte. Eveneens genomineerd is Oude Bakkerij Bed and Breakfast. Hier overnachten gasten in een pand vol historie, dat gelegen is in het hart van de stad Rijswijk. De laatste nominatie is voor By Ann: een prachtige boerderij in de Alblasserwaard met vier gastenkamers én een wellnessruimte. Binnenkort wordt bekendgemaakt welke B&B als beste uit de bus komt.

Nominaties categorie 2 Tulpen

Ook in de categorie 2 Tulpen zijn drie unieke B&B’s genomineerd, waar je als gast kunt rekenen op een heerlijk verblijf. Zo kun je bij de Roem van Altena overnachten in twee Scandinavische pods die allebei voorzien zijn van een eigen hot tub in de tuin. Bij Hotel California beschik je over een eigen huisje in de Achterhoek dat van alle gemakken is voorzien. En last but not least, kun je bij B&B De Wijdauw genieten van één van de gastenkamers en de relaxruimte met sauna. Welke B&B uit deze categorie wordt tot winnaar verkozen?

 • B&B de Roem van Altena – Uitwijk | NB
 • Hotel California – Wichmond | GD
 • B&B De Wijdauw – Eede | ZL

Beste Bed and Breakfast van Nederland 2022

De nominaties voor de jaarlijkse verkiezing van de Beste B&B van Nederland zijn vastgesteld aan de hand van een objectieve normen- en scorelijst. Daarbij zijn de gegadigden persoonlijk bezocht en gecontroleerd door een mystery guest. Voor een totaalbeeld van de kwaliteit en gastvrijheid die de B&B’s bieden, tellen ook de reviewcijfers mee die gasten geven op Bedandbreakfast.nl. De winnaars worden op 15 juni 2022 uitgeroepen door Stichting Bed & Breakfast Nederland in samenwerking met Bedandbreakfast.nl.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

5 Reacties

 • leuk dat de bed en breakfasts met 2 tulpen genomineerd zijn .Ik vraag me af hoe dit tot stand komt .
  en dat prijs kwaliteit verhoudingen bijna hotel waardig te noemen zijn .

 • Beste Hanny,
  Hoe zouden wij in aanmerking kunnen komen voor deze mooie titel?
  Onze reviews liegen er niet om, gemiddeld cijfer van 9.5 bij 94 beoordelingen.
  We zijn afgelopen jaar bezocht door jullie mysterie guest.
  Met hartelijke groet Walter en Silvia
  B&b de Hartewens

 • Beste Hanny

  Leuk dat de Bed en Breakfast Groes in Borculo met 3 tulpen Genomineerd zijn.
  De kwaliteit is erg goed.

Laat een reactie achter