Geclassificeerde B&B

Nominaties Beste Bed en Breakfast van Nederland 2016

Dit jaar maken er weer drie nieuwe B&B’s kans op de prestigieuze titel Beste Bed en Breakfast van Nederland 2016! Benieuwd wie er tot winnaar wordt gekroond? Stichting Bed & Breakfast Nederland maakt de uitslag bekend op 8 juni om 09:00 uur. Zorg ervoor dat je het niet mist!

Beste bed en breakfast van Nederland 2016

Bij B&B De Korhoen geniet je volop van de natuur én van verschillende wellness-faciliteiten.

De Korhoen
De eerste nominatie voor de verkiezing van het Beste Bed en Breakfast van Nederland 2016 gaat naar De Korhoen in het Overijsselse Nijverdal. Deze schitterende B&B ligt aan de rand van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en wordt veelal geprezen om haar luxe faciliteiten, zoals een hot tub, sauna en open haard.

Oliemolen

Een prachtige combinatie van luxe en comfort bij Comfortabel Rustpunt.

Comfortabel Rustpunt
De volgende nominatie is voor Comfortabel Rustpunt in Heerlen: een unieke B&B, welke is ondergebracht in een monumentale watermolen. Als gast kun je kiezen uit twee riante gastenkamers of een appartement met whirlpool en infraroodcabine. Daarnaast mag je gratis gebruik maken van twee elektrische fietsen om Zuid-Limburg te ontdekken.

Nominaties beste B&B van Nederland

Het Hof van Laren is een stijlvolle B&B in een achttiende-eeuwse boerderij.

Het Hof van Laren
Het Hof van Laren in Noord-Holland is eveneens genomineerd voor de titel Beste Bed en Breakfast van Nederland 2016. Met tal van luxe voorzieningen en een ontbijt vol biologische streekproducten, maakt deze accommodatie de top-3 van beste B&B’s compleet. Mooie extra: om de hoek vind je vele Gooische winkels en restaurants!

Genomineerde B&B’s in alle categorieën 
Naast de drie genomineerde B&B’s uit de 5-tulpen-categorie van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie, zijn er ook top-B&B’s genomineerd in de overige categorieën. Dit is de volledige lijst:

Naam B&B Categorie Plaats Provincie
Comfortabel Rustpunt 5 tulpen Heerlen Limburg Website
Het Hof van Laren 5 tulpen Laren Noord-Holland Website
De Korhoen 5 tulpen Nijverdal Overijssel Website
Rietveld Cottage 4 tulpen Hazerswoude-Dorp Zuid-
Holland
Website
EcoLinde 4 tulpen Vorden Gelderland Website
B&B Van Elewout 4 tulpen Bergen op Zoom Noord-Brabant Website
B&B Agnetenhoeve 3 tulpen Overasselt Gelderland Website
De Lochterhof 3 tulpen Berg en Terblijt Limburg Website
Joarum 3 tulpen Kubaard Friesland Website
Op de Vlakte 2 tulpen Bollingawier Friesland Website
Flora’s op Boerskotten 2 tulpen De Lutte Overijssel Website
Hotel California 2 tulpen Wichmond Gelderland Website
Huize Sonja 1 tulp Hollum Friesland Website
B&B Passage 1 tulp Driebergen Utrecht Website
De Vlinder 1 tulp Nijmegen Gelderland Website

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie
Stichting Bed & Breakfast Nederland is uitvoerder van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Alle geclassificeerde B&B’s worden periodiek bezocht en gecontroleerd door de stichting, aan de hand van het bezoek en een objectieve normenlijst volgt de indeling in één van de vijf tulpencategorieën. Tijdens de jaarlijkse verkiezing van De Beste B&B van Nederland wordt de top-3 van iedere categorie bekend gemaakt. De uitslag wordt gebaseerd op basis van een facilitair puntensysteem én de reviews van echte B&B-gasten.

Het Beste Bed & Breakfast van Nederland
Op woensdag 8 juni 2016 wordt om 09:00 uur de winnaar in elke categorie (1 t/m 5 tulpen) bekendgemaakt op www.bedandbreakfastclassificatie.nl/bestebb. Voor alle geclassificeerde B&B’s in Nederland kijk op www.bedandbreakfastclassificatie.nl. 

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Laat een reactie achter