Geclassificeerde B&B

Beste B&B van Nederland 2017: dit zijn de genomineerden

Stichting Bed & Breakfast Nederland

De nominaties voor de verkiezing van Het Beste Bed & Breakfast van Nederland 2017 zijn bekend! Ook dit jaar maken weer drie uitmuntende B&B’s kans op de eretitel, de winnaar wordt bekend gemaakt door Stichting Bed & Breakfast Nederland op woensdag 10 mei 2017. Mis het niet!

beste bed en breakfast van nederland 2017

Vanuit Villa Nieuwland sta je binnen een paar tellen aan de Waddenzee.

Villa Nieuwland
De eerste nominatie voor de titel Beste Bed en Breakfast van Nederland 2017 gaat naar Villa Nieuwland. Dit monumentale landhuis is gelegen op het voormalige Waddeneiland Wieringen en telt drie luxe gastenkamers die van alle gemakken zijn voorzien. Als gast geniet je hier volop van een heerlijk ontbijt, de oorverdovende stilte en het magnifieke uitzicht over de Waddenzee.

stichting bed en breakfast nederland

Logement №5 is gesitueerd in een monumentaal pand op één van de mooiste locaties in Assen, nabij het centrum en het Asserbos.

Eveneens genomineerd: Logement №5
Twee luxe suites met onder meer een jacuzzi, regendouche en kitchenette; het ontbreekt de gasten van Logement №5 aan niets. Bovendien wordt er iedere ochtend een uitgebreid ontbijt geserveerd en ’s avonds heb je zelfs de mogelijkheid om huisgemaakte tapas te eten in bad! Zin om eropuit te trekken? Het centrum van Assen en het Asserbos liggen om de hoek.

nederlandse bed en breakfast classificatie

La Marquise laat zich het beste omschrijven als een luxe B&B met een strak en trendy design.

La Marquise
De laatste nominatie gaat naar La Marquise in het Brabantse Budel. Deze gloednieuwe accommodatie is voorzien van vijf luxe suites, waarvan één met sauna. Daarnaast mag je als gast rekenen op een fantastisch ontbijt vol streekproducten én relaxen in de gezamenlijke loungeruimte met gashaard. Extra bijzonder: bij mooi weer kun je gebruik maken van de zwemvijver met privéstrand!

Lijst van genomineerde B&B’s uit alle tulpencategorieën
Naast de drie genomineerde B&B’s uit de categorie 5 tulpen van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie, zijn er uiteraard meer accommodaties die kans maken op een eretitel in de categorie 1 t/m 4 tulpen. Dit is de volledige lijst met genomineerde B&B’s:

Naam B&B Categorie Plaats Provincie
Villa Nieuwland 5 tulpen Den Oever Noord-Holland Website
Logement №5 5 tulpen Assen Drenthe Website
La Marquise 5 tulpen Budel Noord-Brabant Website
Erve Naatsboer 4 tulpen Overdinkel Overijssel Website
The Black Horse B&B & More 4 tulpen Ureterp Friesland Website
De Reggestee 4 tulpen Hellendoorn Overijssel Website
Het Knooppunt 3 tulpen Nuis Groningen Website
De Appelgaard 3 tulpen Culemborg Gelderland Website
Bed in de Betuwe 3 tulpen Hemmen Gelderland Website
Flora’s op Boerskotten 2 tulpen De Lutte Overijssel Website
B&B bij de jongens 2 tulpen Utrecht Utrecht Website
Hotel California 2 tulpen Wichmond Gelderland Website
Motorschip Elisabeth 1 tulp Leeuwarden Friesland Website
B&B Passage 1 tulp Driebergen Utrecht Website
Huize Sonja 1 tulp Hollum Friesland Website

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie
Stichting Bed & Breakfast Nederland is uitvoerder van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Elk bed en breakfast dat deelneemt aan de tulpenclassificatie wordt periodiek bezocht en gecontroleerd door een mystery guest van de stichting. Aan de hand van het bezoek en een objectieve normenlijst volgt de indeling in één van de vijf tulpencategorieën.

Uitslag ‘Beste Bed en Breakfast van Nederland 2017’
De uitslag van Het Beste Bed en Breakfast van Nederland 2017 wordt bekend gemaakt op woensdag 10 mei via www.bedandbreakfastclassificatie.nl/bestebb. Stichting Bed & Breakfast Nederland baseert de eindstand onder meer op basis van objectief gecontroleerde faciliteiten én op echte gastenreviews. Dat maakt deze verkiezing uniek: objectiviteit en subjectiviteit vormen samen een representatieve top-15 van Beste B&B’s.

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

4 Reacties

 • Ik vind die hele actie van beste B&B belachelijk! De accommodaties halen het hele B&B onderuit met alle overbodige luxe!
  Dit zijn gewoon 5-sterren hotels.

  Een B&B is slapen en ontbijten, en niet alle rompslomp er omheen zoals jacuzzi, minibar, werkplek op de kamer enz enz

  Zo jammer.

  • Bedankt voor je reactie René! De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie kent verschillende kwaliteitsklassen van 1 t/m 5 tulpen, oplopend van eenvoudig tot zeer luxe. In elke klasse worden dan ook de drie beste B&B’s bekendgemaakt op 10 mei. De diversiteit van B&B’s is juist hetgeen wat deze kleinschalige logies zo leuk en uniek maakt, vinden wij.

 • Wij hebben in een B&B gezeten De Vossenburcht in Emmen,Gewoon een appartement geweldig, Super schoon, vriendelijke mensen, goed ontbijt op de kamer en voor 1 nacht hoef ik niks anders.Renen ik ben het helemaal met je eens

 • Hallo! Wij waren bij hostel. Kersenhof in Uden en willen deze plek daarom nomineren! Om de volgende redenen: 1 mooie kamers en badkamer 2 fijne tuin 3 heel fijne zitkeuken waar je de beschikking hebt over een koelkast aanrecht koffie en heet water automaat grote eet tafel zodat je je eigen ontbijt mee kunt nemen en daar opeten. 4 vriendelijke gastvrije eigenaar 5 zeer vriendelijk geprijsd! Groet Gerda bakker koog aan de zaan wij gaan lekker volgende week weer een paar dagen genieten van Nijmegen en de loonense duinen

Laat een reactie achter