Buitenlandse B&B's

Op vakantie buiten Europa? Vraag op tijd je visum aan!

Visum Canada eTA

Nu het einde van de coronapandemie langzaam maar zeker in zicht komt, kunnen er ook weer reizen buiten Europa gepland worden. Mocht je het geweldige natuurschoon van Canada willen ontdekken, zorg dan dat je op tijd het eTA-visum aanvraagt.

Canada: het op één na grootste land ter wereld

Canada is een ideale bestemming om per camper of met de auto te verkennen. Met een oppervlakte van bijna 10 miljoen km², verdeeld over 10 provincies, is Canada het op één na het grootste land ter wereld. Daarom valt er ook van alles te beleven! Bekijk bijvoorbeeld wilde dieren zoals elanden, walvissen en beren, of beleef outdoor avonturen, proef de verfijnde cultuur van de Canadese steden en geniet van het berglandschap. Maak de roadtrip van je leven en overnacht onderweg in een van de vele B&B’s die je in Canada vindt!

Oost of West Canada

Gezien de grootte van het land, kan het lastig zijn om te beslissen welke plaatsen je wil bezoeken. Aan de oostkust vind je de rustige kuststreek van de Atlantische provincies. In het westen vind je de kust van de Stille Oceaan, British Columbia en de Rocky Mountains. In Ontario, in het oosten, vind je maar liefst 250.000 meren. Toronto – Canada’s grootste stad – en Ottawa, de hoofdstad van het land, zijn hier de bekende steden. Verder zit het noorden vol met aboriginal cultuur, bijvoorbeeld in de Northwest Territories, Nunavut en Yukon.

Banff National Park

In het hart van Banff National Park, ligt het serene, turquoise water van Lake Louise met uitzicht op torenhoge bergen. Het gebied biedt wandelaars, fotografen en liefhebbers van wilde dieren en natuur de kans om één van Canada’s meest unieke landschappen te verkennen. Neem bijvoorbeeld een duik in de warmwaterbronnen, terwijl je geniet van de met sneeuw bedekte bergen. Maak een tochtje met de Banff Gondola om de duizelingwekkende hoogte van de top van Sulphur Mountain te ervaren, of maak een wandeling naar de indrukwekkende waterval Bow Falls!

Jasper National Park

Jasper National Park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is het grootste nationale park in de Canadese Rockies. Dit park is de perfecte plek om enkele van Canada’s grootste gletsjers te bewonderen. Adem de frisse berglucht in, en geniet! In dit gevarieerde landschap vind je weelderige bossen, kronkelende rivieren en rotsachtige bergen. Bezoek de Athabasca Falls of trotseer het gletsjerwater van de vele meren en rivieren van het park, om een verfrissende duik te nemen.

eTA Canada aanvragen

Voor een reis naar Canada moet je een eTA Canada aanvragen. De afkorting eTA staat voor “electronic Travel Authorization”. Deze digitale reistoestemming is volledig via internet aan te vragen middels een online aanvraagformulier. Na het invullen van het eTA formulier en het voldoen van de kosten, wordt het eTA Canada gemiddeld binnen 5 dagen toegekend. Vanaf dat moment is het eTA vijf jaar geldig. Je mag er een onbeperkt aantal reizen (van elk maximaal 6 maanden) mee maken. Let wel op dat het eTA Canada gekoppeld wordt aan je paspoort, want als je paspoort al eerder verloopt, zal ook je eTA al eerder verlopen.

eTA Canada aanvragen

Deel dit artikel:

Over de auteur

Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl is onderdeel van Bedandbreakfast.eu, 's werelds grootste B&B-site met meer dan 3,5 miljoen gastenkamers en appartementen.

Laat een reactie achter