Inspirerende Bestemmingen

Origineel Overnachten aan de Mooiste Meren

Bedandbreakfast.nl; Origineel Overnachten aan de Mooiste Meren

Aan het water beleef je het ultieme vakantiegevoel, nietwaar? Ga daarom origineel overnachten bij gastvrije B&B’s aan de mooiste meren van Nederland. Van het Tjeukemeer in Friesland, tot het Veerse Meer in Zeeland: wij zetten de leukste plekken voor je op een rij!

Tjeukemeer

De provincie Friesland is rijk aan mooie meren, waarvan het Tjeukemeer het grootst is. Je vindt er dan ook diverse jachthavens, rustige dorpjes en een zandstrand. Ga origineel overnachten bij een B&B, zodat je direct na het ontbijt de omgeving kunt verkennen. Vaar met een bootje over het meer, maak een wandeling door Lemmer en laat je meeslepen door de legende van Tsjûke en March in Echten.

Bed and Breakfast Tjeukemeer

Henschotermeer

Wil je origineel overnachten in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? Breng dan ook één of meerdere dagen door aan het Henschotermeer. Dit fraaie meer beschikt over een langgerekt zandstrand, waar je fijn kunt relaxen, picknicken of beachvolleyballen. Gaan de kinderen mee? Zij zullen zich opperbest vermaken bij de houten speeltoestellen, of bij de speelweiden en speelheuvels aan de rand van het bos.

Bed and Breakfast Henschotermeer

Leekstermeer

Op de grens tussen Drenthe en Groningen, vind je het Leekstermeer. Met een oppervlakte van maar liefst 335 hectare en een diepte van anderhalve meter, is dit de ideale plek om bijvoorbeeld te zeilen of te kanoën. Daarnaast kun je ook aan de oevers fijn recreëren. Avontuurlijke vakantiegangers kunnen bovendien met een kano het aangrenzende moerasbosgebied verkennen, wat alleen geschikt is voor kleine bootjes.

Bed and Breakfast Leekstermeer

Veerse Meer

In Zeeland kun je op veel plekken origineel overnachten aan zee, maar ook het Veerse Meer is een absolute aanrader. Het is een waar paradijs voor vissers, waterskiërs, surfers, kanoërs, zeilers en duikers. Met een huurbootje kun je overdag de kleine eilandjes in het meer ontdekken, terwijl je ’s avonds een hapje kunt eten in omliggende plaatsen als Veere, Kamperland en Kortgene. Dat klinkt toch heerlijk?

Bed and Breakfast Veerse Meer

Veluwemeer

Ga origineel overnachten aan het Veluwemeer, met eindeloos veel mogelijkheden voor water- en strandrecreatie. Bovendien vaar je vanaf het meer zó de historische Hanzesteden Harderwijk en Elburg binnen. Maak kennis met de rijke geschiedenis van deze authentieke vissersplaatsen en plof neer op een gezellig terras aan het water, zodat je de bootjes en windsurfers op het Veluwemeer goed kunt bewonderen.

Bed and Breakfast Veluwemeer

Vlietland

Meren, kreken, bossen ligweiden en een parkachtig landschap… Niet voor niets wordt recreatiegebied Vlietland de Riviera van de Randstand genoemd. Het gebied is zo’n 300 hectare groot, dus er is genoeg ruimte om met een bootje rond te dobberen of te zeilen. Op het vaste land kun je heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden, neerstrijken op het strand en origineel overnachten bij nabijgelegen B&B’s.

Bed and Breakfast Vlietland

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter