Buitenlandse B&B's

Romantisch weekend in een bed & breakfast in Gent

Bed & breakfast in Gent

Gent: de ideale bestemming voor een romantisch weekendje weg in een B&B. Foto: Visit Gent.

Een bed & breakfast in Gent: ideaal voor een romantisch weekendje weg. Deze schilderachtige, waterrijke stad combineert het beste wat Vlaanderen te bieden heeft: historie en sfeer in overvloed, kunst en een bourgondische levenshouding. Geniet van een diner voor twee en verblijf in één van de vele heerlijke bed and breakfasts in Gent.

Sightseeing in Gent
Tip bij aankomst in Gent: koop een CityCard bij Toerisme Gent op het Sint-Veerleplein. Het is een all-in toegangskaart voor alle topattracties en musea van Gent. De kaart is geldig op de bus of tram en je kunt er zelfs een boottocht mee maken. Start je sightseeing-tour bijvoorbeeld in de Sint-Baafskathedraal. Hier hangt het Lam Gods, het wereldberoemde altaarstuk dat in 1432 is geschilderd door de gebroeders Van Eyck. Met de CityCard krijg je ook toegang tot Het Gravensteen, de enige overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen.

Gravensteen in centrum van Gent

Het Gravensteen is een authentieke burcht middenin het centrum van Gent. Foto: Visit Gent.

Wandelen door historisch Gent
De dichtbebouwde, historische binnenstad van Gent bekijk je het beste tijdens een stadswandeling. Vaste haltes zijn het Belfort, de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk, die samen de beroemde Gentse torenrij vormen. Het Belfort is, net als de aangrenzende gotische Lakenhalle, uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed. Vlakbij staat het laatgotische stadhuis dus er is veel moois te zien op een klein oppervlak!  Een stukje verderop kom je bij de rivier de Leie met de middeleeuwse kades Gras- en de Korenlei. Veel Gentenaars vinden dit het mooiste plekje van hun stad. Geniet van het uitzicht op één van de vele terrassen of langs de kant van het water.

Gras- en Korenlei in Gent

Misschien wel het mooiste plekje van Gent: de Gras- en Korenlei aan rivier de Leie. Foto: Visit Gent.

Uit eten in Gent
Bij Gent denk je aan bourgondisch genieten! In de schilderachtige straten struikel je over de restaurants, vooral in de middeleeuwse wijk Patershol. Of je nu van ouderwets Vlaams of van Japans houdt, je vindt het in dit culinaire mekka. Vegetariërs kunnen in Gent terecht in tientallen hippe vegetarische restaurants. Maar wat je voorkeur ook is: je bent niet in Gent geweest als je geen Belgisch bier hebt gedronken in een authentieke bruine kroeg. Haal na een avond vol gezelligheid een frisse neus tijdens een mooie wandeling terug naar je B&B. De straten en gebouwen van Gent zijn ‘s avonds prachtig verlicht volgens een speciaal lichtplan.

Verlichte Gentse binnenstad

‘s Avonds is Gent sprookjesachtig verlicht volgens een meermaals bekroond lichtplan.

Kunst en cultuur in Gent
Het belangrijkste museum in Gent is het S.M.A.K., een museum voor hedendaagse kunst met gedurfde tentoonstellingen. Je kunt ook de oude meesters opzoeken in het Museum voor Schone Kunsten (MSK) of naar het designmuseum gaan. Daarnaast vinden het hele jaar door culturele festivals plaats in Gent. Ieder jaar in juli verandert de stad in een bruisende culturele smeltkroes tijdens de Gentse Feesten. Een cultureel volksfeest dat zijn weerga niet kent, met een groot gratis aanbod van muziekoptredens, straattheater, kinderanimatie en parades. Daar moet je een keer bij geweest zijn! Ideaal in combinatie met een bed en breakfast in het centrum van Gent.

B&B Chambreplus in Gent

In Gent vind je volop luxe bed & breakfasts, zoals B&B Chambreplus in de oudste straat van de stad.

Overnachten in een B&B in Gent
Gent is een stad vol sfeer en klasse. Hetzelfde geldt voor de B&B’s die er gevestigd zijn. Je kunt in Gent overnachten in tientallen smaakvolle bed & breakfasts in het centrum en in de wijken er omheen. Of je nu de voorkeur geeft aan een zeventiende-eeuwse kunstenaarswoning in het Patershol of juist liever verblijft in een modernistische woning in het kunstenkwartier, je vindt je ideale B&B snel op Bedandbreakfast.eu. Bekijk het aanbod van bed and breakfasts in Gent en boek vandaag nog!

B&B At Genesis in Gent

Bij Bed and Breakfast At Genesis in Gent overnacht je in een 17e-eeuwse woning.

Over de auteur

Avatar

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

Laat een reactie achter