Algemeen

School voor reisreporters geopend in Amsterdam

Blogschool

Ook bij bloggen geldt: een goede voorbereiding is het halve werk.  

Reisreporter worden, wie droomt er niet van? In Amsterdam is er een speciale opleiding in het leven geroepen voor jongeren die affiniteit hebben met reizen en met online media. Deze twee aspecten worden samengevoegd op de Getaway Academy; je volgt hier eerst diverse workshops zodat je tijdens je droomreis ook creatief aan de slag kunt gaan om anderen vervolgens te inspireren met jouw reisverhaal.

Maleisië

Blogs schrijven, fotograferen en video’s bewerken, het zijn enkele vaardigheden die van belang zijn tijdens je job als reisreporter.

Stage of reisreporter
Aanstormende online media professionals kunnen zichzelf op twee verschillende manieren aanmelden bij de Getaway Academy als stagiair of als reisreporter. Stagiaires worden voor langere tijd intern opgeleid en reisreporters creëren content voor op online magazines tijdens hun reis. In beide gevallen volg je verschillende workshops met betrekking tot online media, zo leer je onder meer hoe je SEO-teksten, reviews en blogs schrijft. Maar denk ook aan lessen waarin reisfotografie, video-editing en social media centraal staan. Zo wordt je klaargestoomd voor het echte blogwerk!

La Residence De Lonvilliers Sint Maarten

Overnacht gratis in schitterende B&B’s wereldwijd, terwijl je blogt voor Bedandbreakfast.eu.

Bloggen voor Bedandbreakfast.eu
Ben je al langer auteur van een populaire reisblog én inspireer jij anderen met jouw reiservaringen? Dan heb jij misschien niet eens een dergelijke opleiding nodig, want Bedandbreakfast.eu is regelmatig op zoek naar enthousiaste bloggers die hun reisverhalen willen delen. In ruil daarvoor mag je gratis overnachten in B&B’s over de hele wereld, dat klinkt goed toch? Neem snel contact op met Bedandbreakfast.eu voor meer informatie en de voorwaarden.

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

1 reactie

  • Soweto, 3.5 miljoen zwarten en 1 Brabander!

    Waarom woont een Brabander in Soweto en ……wat doet die daar?
    Waarom is voor mij duidelijk… ik woon hier met mijn locale vrouw Busi en zoon Fana.
    Het is een lang verhaal hoe ik hier in 2002 uiteindelijk beland ben, maar dat vertel ik je graag persoonlijk.

    En wat doet een Brabander in Soweto?
    Nog net geen ‘Friet van Piet’ maar wel echt Nederlandse dingen:
    – Op de fiets met toeristen de wijk in. Je maakt dan tenminste t leven van nabij mee en hebt echt contact met de locale bevolking.
    Gevaarlijk: Nee! Echt niet. Ik woon hier sinds 2002 en we runnen deze touren sinds 2008. Het meest vervelende was dat een geldautomaat een pasje van een tourist inslikte…. Maar dat kan je elders ook gebeuren.
    We zorgen met onze locale gidsen dat je een heel mooie ervaring met je blijft meedragen.
    – Sinds kort…. Een koffie shop! Nee, geen ‘Amsterdamse’ maar wel een met heerlijke Douwe Egberts koffie, sandwiches en lekker ijs.

    Eerlijk, 1 Brabander in een wijk van 3.5 miljoen zwarten kom je toch zelden tegen.

    Groet je,
    Martien & Busi Jonkers

Laat een reactie achter