B&B Aanraders

Stijlvol Overnachten in een Monument

Bedandbreakfast.nl; Stijlvol Overnachten in een Monument

Ben je op zoek naar een bijzondere beleving en hecht je veel waarde aan authenticiteit, luxe en comfort? Dan ben je bij een B&B in een monument aan het juiste adres! Ontdek 5 unieke B&B’s die gevestigd zijn in een monumentaal pand.

B&B Het Wolfseind – Sprang-Capelle

Nabij de Efteling en Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, vind je B&B Het Wolfseind. In deze gerenoveerde stadsboerderij uit 1670 waan jij je in vervlogen tijden, maar geniet je wel van hedendaags comfort. Na een enorme verbouwing van zo’n twee jaar, hebben de eigenaren dit monument compleet gerestaureerd. Het resultaat is een luxe, sfeervolle B&B met twee prachtige gastenkamers, waarvan één kamer over een bedstede beschikt: super leuk voor de kinderen!

B&B Het Wolfseind

Frijters en Wessels – Zierikzee

Met meer dan vijfhonderd monumenten, is Zierikzee de perfecte plek voor liefhebbers van cultuur en historie. Kies voor een overnachting bij Frijters en Wessels: een rijksmonument uit 1850, dat de eigenaren van top tot teen hebben gerenoveerd. Hier beschik je over een stijlvolle suite met woonkamer, kitchenette, slaapkamer en badkamer. Na een goede nachtrust in dit schitterende monument, wordt ’s morgens een uitgebreid ontbijt geserveerd vol streekproducten.

Frijters en Wessels

Het Spoorhuis – Uithoorn

Je hoeft niet veel moeite te doen om je bij Het Spoorhuis eventjes in 1912 te wanen. Hoewel dit monument aan rivier de Amstel van alle gemakken is voorzien, proef je hier nog steeds de sfeer van weleer. Je kunt hier trouwens niet alleen maar sfeer proeven! Naast het ontbijt kun je namelijk ook aanschuiven voor een lunch of diner in het restaurant op de begane grond. Rustig uitbuiken doe je in één van de vijf luxe gastenkamers, die elk hun eigen signatuur hebben.

Het Spoorhuis

Logement 1818

In het oudste dorp van Noord-Brabant is de voormalige pastorie na een grootscheepse verbouwing omgetoverd tot een luxe B&B. Het statige monument stamt vermoedelijk uit het jaar 1818, dus de eigenaren hebben in het pand zoveel mogelijk oude elementen terug laten komen uit die tijd. Uiteraard is er ook gedacht aan modern comfort, waardoor deze B&B een mooie samensmelting is van het heden en verleden. Mooi weer? Ook in de prachtige parktuin is het goed toeven!

Logement 1818

De oude dame – Oosterend

Stijlvol, soms last van ouderdomskwaaltjes maar altijd warm en met open armen; zo omschrijven de eigenaren hun monumentale pand uit 1871. B&B De oude dame is gevestigd in een voormalige dokterswoning in het Friese dorp Oosterend. Start de dag met een goed ontbijt in de eetkamer, waarbij er iedere morgen wisselende gerechtjes worden geserveerd. Daarna is het tijd om de omgeving te verkennen per fiets, met de benenwagen of met een bootje over de Waddenzee.

De oude dame

B&B’s in een Monument

Of je nu weg bent van authentieke details, houten gebinten, historische architectuur of een combinatie hiervan; bij B&B’s die gevestigd zijn in een monument kun je rekenen op een bijzondere beleving. Als je het leuk vindt, dan vertellen veel B&B-eigenaren je graag iets over de rijke geschiedenis van het pand waarin je verblijft. Overal in Nederland vind je unieke B&B’s in historische panden, waar je zowel overdag als ‘s nachts kunt wegdromen naar vroegere tijden.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Avatar

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter