Televisie

Tip van de sluier: aflevering 6 van ‘Bed & Breakfast’ op MAX

Bed & Breakfast Fort Bakkerskil

De bijzondere ‘Officierskamer’ van bed & breakfast Fort Bakkerskil in Nieuwendijk.

Het derde seizoen van ‘Bed & Breakfast’ op MAX is alweer toe aan aflevering 6. Deze week slapen de B&B-houders in een Brabants fort, in een bed and breakfast in de Achterhoek en op het erf van een Utrechtse zuivelboerderij. We stellen de deelnemers alvast aan je voor.

B&B Fort Bakkerskil

Bij B&B Fort Bakkerskil in Nieuwendijk kun je luxe overnachten in een negentiende-eeuws fort.

B&B Fort Bakkerskil in Nieuwendijk
Vroeger was slapen in een fort een kille en koude beproeving. Maar bij B&B Fort Bakkerskil in het Brabantse dorp Nieuwendijk kun je luxe overnachten in een negentiende-eeuws fort nabij het Brabantse natuurgebied de Biesbosch. In het fort zijn zeven modern ingerichte en – niet onbelangrijk – lekker verwarmde gastenkamers ingericht. Slaap bijvoorbeeld in de ‘Kruitkamer’, de ‘Officierskamer’ of de ‘Ziekenboeg’. De bouwkundige kenmerken van het fort, zoals rondlopende plafonds, zijn mooi bewaard gebleven.

Fort Bakkerskil gastenkamer

Gastenkamer ‘Remise A’ geeft een goede indruk van de smaakvolle manier waarop oud en nieuw zijn gecombineerd in B&B Fort Bakkerskil.

Fort Bakkerskil is al meer dan tweehonderd jaar oud en is deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is gebouwd om de nabijgelegen Papsluis te beschermen. Ten tijde van de wereldoorlogen bood Fort Bakkerskil onderdak aan bijna honderd soldaten. Het fort werd in 2007 aangekocht door Brabants Landschap, dat de oorspronkelijke walstructuur herstelde en het hoofdgebouw volledig restaureerde. Sinds april 2012 is in het fort een B&B gevestigd, dat wordt gerund door Marjolein en Koos Lucas.

B&B Toldijk

Bij B&B De Vrije Geest in Toldijk overnacht je in een schitterende gerestaureerde boerderij.

B&B Boerderij de Vrije Geest in Toldijk
Een B&B die ‘Boerderij de Vrije Geest‘ heet, dat maakt nieuwsgierig! Dit bed en breakfast is gevestigd in een prachtige gerestaureerde boerderij middenin het natuurschoon van Toldijk, een dorp in de Achterhoek. Er zijn twee ruime studio’s met ieder een gezellige slaapstudio. De naam van het bed en breakfast verwijst waarschijnlijk naar het spiritueel centrum dat in de boerderij is gevestigd. Je kunt er allerlei workshops volgen en ook zijn er kruidenlezingen en diverse (para)medische consulten.

Bed & breakfast Toldijk

Eén van de twee studio’s met een knusse slaapzolder, zitkamer en eigen badkamer.

B&B Boerderij de Vrije Geest is schitterend gelegen in het schilderachtige Achterhoekse coulissenlandschap. Volgens eigenaren Astrid Boshuijzen en Jaco Elken biedt het landschap “een magnifieke afwisseling van bossen, weilanden, akkers en houtwallen, waartussen fraaie karakteristieke boerderijen verscholen liggen”. Dat klinkt als een ideale omgeving voor fiets- en wandeltochten. Tijdens je tocht tref je veel boerderijwinkels met streekproducten of fruit- en groentestalletjes langs de weg. Mooi meegenomen: Vanuit Toldijk ben je zo in de Hanzesteden Zutphen en Doesburg.

Bed & breakfast Hoogenboom

B&B Gastenverblijf Hoogenboom.

B&B Gastenverblijf Hoogenboom in Montfoort
Dik en Marga Hoogenboom heten je welkom in Gastenverblijf Hoogenboom nabij het Utrechtse vestingstadje Montfoort. Je overnacht er in een nieuw bijgebouw achter de melkveeboerderij van de eigenaren. De boerderij uit 1874 herbergt ongeveer honderd koeien. Verder zijn er kalfjes, poezen, honden en konijnen: een gezellige beestenboel dus!

Er zijn vier ruime kamers met extra lange boxspringbedden en een eigen luxe badkamer met stortdouche. Spectaculair is de grote ontbijtruimte met houten plafond. Het is alsof je middenin de wei ontbijt: de koeien lopen langs de ramen af naar de wei. Geniet op de veranda van de opkomende of ondergaande zon en houd één oog op het gras gericht: waarschijnlijk zie je een paar hazen huppelen!

Bed & Breakfast Hoogenboom

Ontbijtzaal van B&B Gastenverblijf Hoogenboom: koeien houden je gezelschap.

Bed & Breakfast Gastenverblijf Hoogenboom ligt middenin het Groene Hart, tussen de vestingstadjes Montfoort en Oudewater in. Je hoort het al: ook dit is een schitterende uitvalsbasis voor fietstochten door de omgeving. “Wij willen je graag deelgenoot maken van alles wat de natuur en de omgeving van het Groene Hart te bieden hebben”, zeggen Dik en Marga. Voor wie meer levendigheid zoekt: de sfeervolle studentenstad Utrecht is op dertig minuten rijden afstand.

Gastenkamer bed & breakfast Hoogenboom

Comfortabele gastenkamer van bed & breakfast Gastenverblijf Hoogenboom.

Aflevering 5 van ‘Bed & Breakfast’ wordt op vrijdag 4 april 2014 om 21.30 uur uitgezonden door Omroep MAX op Nederland 1.

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

Laat een reactie achter